helgen är slut!!

vad har hänt i helgen då? I lördags var jag ut på krogen med mina familjelivsvänner, superkul hade vi! Vi förfestade i Magdas källare, åt grillad kyckling och pastasallad, drack vin och pratade skit! Alla har två barn eller fler, det är bara jag som har Samuel (fast det räcker gott och väl just nu iaf)... =)

gårdagens vimmelbilder...

Jenny & jag efter några glas vin & öl


Emma, Jenny & jag efter midnatt



Emma & jag (och nej, det är inte min hand om hennes hals)...


Jenny & jag


Magda & jag


ready to go out!! Kolla in bling-bling klockan syrran...!!


och slutligen... mitt nya mindre jag!!


vad duktig jag är!!

pepptalk, mera pepptalk till mej själv! Jag är ju faktiskt en riktig "star" på att träna effektivt och att äta rätt.. Herregud va bra jag är! Pepp pepp hörrni!! Körde som f*asiken igår i gymmet, över 1 h kondition på trampmaskinen.. duktigt va? Varvat med strykeövningar, för mage, lår, armar, rygg, rumpa..



och nu är det helg, imorgon ska jag ut på krogen med några tjejer från FL, ska bli riktigt skoj! Vi ska förfesta hos Jenny, sen ska vi ut och dansa på Grace Nightclub!! Här ska drickas vin, rödvin ska jag unna mej nu, när jag är så duktig! Skryter jag, näe jag tycker bara att jag "är" duktig. hehe

Nä, nu knorrar min mage igen, har tagit en apelsin och lite vindruvor.. åt dåligt imorse för jag var sen till jobbet.

Längtar efter min bulgursallad med kycklingröra och bacon!

idag ska jag träna!!!

fuskade igår, eller rättare sagt: jag vilade, orkade inte träna.. men efter jobbet idag ska jag träna stryke + kondition igen! Mest kondition och mage blir det.. är faktiskt riktigt stolt över mej själv att det har gått så bra trots att jag nästan ensam tog beslutet att gå ned i vikt! Jag ska lyckas och jag är på god väg.. läget nu är att jag har börjat lära mej äta rätt sorts mat, jag kör efter GI men inte helt och fullt, jag äter fortfarande kolhydrater men otrooooligt lite jämfört med innan. Det behövs som byggsten i kosten, men med stoor försiktighet eftersom det är just det som gör att man går upp i vikt!

tråkig blogg jag har?! Näe, bara träningsinspirerad just nu.. skriver om annat sen jag lovar!

idag går det dåligt, sockerbegäret kvarstår!!

herregud vilket träningspass jag körde igår i simhallen, strykepass varvat med ett BodyBalancepass (yoga komb med pilates).. svettigt värre!! Mycket bra lärare också! Jag har nog mycket "bastun" att tacka för att jag tar mej till simhallen, jag äääälskar att basta och vad är inte bättre än att avsluta ett intensivt träningspass med lite avkoppling i bastun?! =)

Ska träna enbart kondition idag och magträning, det blir den vanliga "magreflextionsmaskinen" igen!

Köpte ett måttband igår också, men än ser jag ingen förändring på midjemåttet, suck.. även om jag tränar superhårt och äter enligt GI.. tar nog någon vecka till innan jag ser mätresultat också!

Jag fuskar faktiskt idag, sitter här på jobbet med "godis".. några bitar av naturgodis i min påse, en del med chockladöverdrag.. .*skäms* Jag är så himla tröööööött idag, fattar inte varför!?

Meditera mera!!!

ska testa denna lätta meditationsövning när jag kommer hem! Kanske somnar jag snabbare och lättare då? Hoppas, hoppas!!


1. Sitt eller ligg ned och rikta blicken mot en bestämd punkt.
2. Fokusera på andningen. Andas in genom näsan och ut genom munnen.
3. Skapa en tankebild till exempel att luften du andas in är energi som sprids i hela kroppen och att luften som du andas ut är förbrukad energi från kroppens alla delar.

Poängen är att andas lugnt och djupt utan ansträngning. Försök att tömma huvudet på tankar. Det gör du enklast genom att bara låta dem passera, det vill säga att inte aktivt försöka styra tanken.

Ett bra tips om du har svårt att styra bort dina tankar är att lyssna till guidade meditationer. Finns på cd-skivor och även ledda klasser. Du får vägledning under hela meditionen, det kan vara andning, spänna och slappna av olika muskelgrupper, tänk på något specifikt etc.


När du har blivit van att meditera kommer tankarna att passera väldigt enkelt och till slut känns det som att man inte har några tankar och att man uppnått en fullständig stillhet och avkoppling.

Rekommendation: Meditera 5-20 minuter om dagen.
(källa: www.giviktkoll.se)


early morning!!

gud va trött jag var imorse alltså, herregud min skapare!! M väckte mej 07.00 då var jag redan sen. Måste gå upp senast 06.15 för att hinna med att duscha och äta frukost (det gör jag alltid) kommer inte igång annars! Jag var duktig igår och stekte biffar i 1.5 timme så det var nog därför jag var så trött!? Ska träna styrke efter jobbet idag, har med mej min packade ryggsäck med träningskläder till jobbet. Ska skynda mej träna lite styrke sen ska jag gå på BodyBalance (yoga kombinerad med Pilates) härlig avslappnig men först ska jag köra en 45 minuter styrke!



Hur sjukt är inte detta!!??

Räknat i sockerbitar innehåller några av våra vanligaste livsmedel följande mängd socker.

LivsmedelMängdSocker
Apelsinjuice1 glas9 bitar
Fruktyoghurt2 dl5 bitar
Starköl45 cl9 bitar
Sirap1 dl28 bitar
Gelégodis10 st8 bitar
Cider33 cl8 bitar
Fruktkräm2,5 dl14 bitar
Naturgodis100 g12 bitar
Ketchup1 msk1 bit
Kalaspuffar1 port7,5 bit
Corn Flakes1 port4 bitar
Coca Cola33 cl13,5 bitar
Chokladdryck2,5 dl15 bitar
Chokladkaka100 g12,5 bitar
Syrlig karamell10 st10 bitar
Blåbärssoppa2,5 dl6 bitar
Mjölk2 dl2,5 bitar
Vetebulle1 st4 bitar
Läsk33 cl11 bitar



sluta inte peppa mej ni som är så snälla och redan har gjort det!! Mycket pepp, pepp, pepp behöver jag..

vägen till slutmålet är lång och pepp är bästa medicinen!!!

mååååndag igen...

back at work, har nu bokat tågresan till Sthlm.. men ändå blev det fel i bokningen. Tyckte att jag läste igenom allt vääääldigt noga ändå.. men det blir väl till att åka förbi tågstationen och rätta till min bokning ändå idag! Har även bokat övernattning på Arlanda, skönt få allt fixat!!

alltså, gud va träningsvärk jag känner av idag alltså. Körde hårt med just "magreflextionsmaskinen" i helgen..

så här ser mina drömmars mage ut: =)


ouppnåeligt eller?! Näe, tror faktiskt inte det, kör jag på i den stilen som jag gör nu så kan det gå vägen! Har redan tappat ett par kilo.. 3 kg är redan borta!

quick-fix

det går bra för mej, träningen går fantastiskt bra och jag känner mej mycket lättare, tycker det märks på mina byxor också! Har däremot inte hittat måttbandet trots ett flertal försök att rota igenom lådor, byrån, hyllan i vardagsrummet, skåp.. så jag får väl köpa ett nytt måttband!

Vad har jag hittat på i helgen då?! I fredags jobbade jag ju, kvällen blev lugn.. såg lite på tv, lördagen började effektivt, jag stod och tränade i simhallens gym redan 08.15, helt tomt i gymmet en stund men gud va skönt det var att träna helt själv.. jag var supereffektiv den morgonen. Efter träningspasset körde jag direkt till min skönhetssalong.. var så härligt få sej en avkopplande "kompakt" ansiktsbehandling (inkl portömning och mask).. (bilder här nedan) ..

Sedan körde jag och Samuel till Moheda (ett litet tivoli där), det var nog världens minsta tivoli, träffade Anita en stund men vi åkte hem lika fort som vi kom, för det kom en störtskur.. och det var inte mycket att se heller för den delen!

Och vad händer här idag då? M är och spelar golf, Samuel sovar middag för tillfället.. om en stund ska jag iväg och träna igen, sedan ska jag och Emma gå en runda på Öster.. ska bli kul träffa henne (man blir så glad då)! =)

mysiga skönhetssalongen jag går till...


väntsoffan...


alla härliga skönhetsprodukter...


och min härliga son på bild också...


och en till bild...


och en till bild...



fredag 22 augusti!!!

nedräkningen till Turkiet har såklart börjat, jag läängtar desto mer efter den resan nu när jag inte fick förlängt kontrakt på jobbet! Behöver verkligen en nystart nu! Men jag tänker framåt och positivt, ingen mening att tänka negativt och dra ned sej i skiten.. nog får jag ett nytt jobb snart! Det tror jag på faktiskt!

jag har redan sökt ett flertal jobb, så jag hoppas och väntar..

vad ska ni hitta på i helgen då syrran, Bettan och Pernilla exempelvis???!

dags att rycka upp mej nu!!!

mår fortfarande sådär av beskedet angående mitt jobb.. inte så konstigt kanske men genom att spana in på www.mama.nu och ta del av nya numret så mår jag genast lite bättre! Tidningen ligger hemma på köksbänken, köpte nya numret igår.. så här ser den ut med dess innehåll!

mode a lá 2008


nya flashiga numret med Jenny Östergren, känd tv4-profil och mamma!


mitt vikariat är sluuuut!!!

då var man arbetslös snart då! Jippie, glädjeskutt, stortjut!!? Nej mer åt: Fan, skit, helvete, suck!! Känns skit just nu, fick ingen förlängning då hon som jag vikarierar för har kommit tillbaka!! Suck!! Men, jag ska inte dra ned mej mer i skiten, jag måste försöka hitta något annat, jag trivs bra med, nåt som tom är bättre än det jag nu har!!

nu har jag skrivit av mej lite iaf!! Vikariatet är slut 080911 så jag har 3 veckor på mej nu att hitta något annat jobb!! Ett 2 år långt vikariat har nått sin ände...


vad f*n hände?!

vad hände igår egentigen? pallrade jag mej till träningen? näe, jag svängde förbi pizzerian och köpte 2 kebabpizzor som vi tryckte i oss igår!! Fy fyyyy!!! Dags rycka upp mej igen.. ikväll kan jag inte träna (måste ta hand om sonen) för sambon ska bort ikväll! Men efter jobbet på fredag eller på lördag morgon, tidigt!! Innan jag ska på min efterlääängtade ansiktsbehandling kl: 10.00 så hinner jag ju träna.

nåja, det löser sej bara jag får peppning peppning peppning så!!! =)

syndens dag!!

dagen som började så bra.. ska den sluta så här?? Neej, jag vill inte men jag är ju så suuugen!!! Jag kan inte motstå just nu!! Motstå vad? Jo, en kebabpizza efter jobbet (sambon och jag vill äta det), men efter pizzan ska jag träna i simhallen, jag lovar min kära blogg det och mig själv och mina läsare!!

uppdaterar imorgon.. hur det gick om jag pallrade mej iväg till träningen eller inte. Jag har ju lyckats träna 3 gånger redan denna veckan, så jag ska inte ge upp!

Peppa mej, snääääälla!!!!!!

uppdukade kräftor!??

näe, det lutar åt att det inte blir några kräftor i år, varken äta dom eller bjuda på dom. Är inte så "för" just efter kräftor. De är goda, ja, men de är inga jag bara måste äta av. Inte mycket kött i dom heller för den delen.  Dom som gillar dom, ät dom!

Men fina gör dom sej på bild trots allt ändå:


"Light feeling"...

Hur går det med min träning? Det går skitbra faktiskt, tränade igår för 3:e dagen denna veckan, går riktigt bra faktiskt! =) Pepp pepp till mej själv!! Åker oftast direkt efter jobbet, med färdigpackad väska och allt, då finns ju ingen ursäkt god nog! haha.. Köpte en färdigsallad med räkor på Preem innan jobbet, ska inte äta Rhode Island såsen till.. den ska slängas!

Hur känner jag mej då när träningen har kommit in i mitt liv? Mycket piggare som sagt och gladare. Jag tänker alltid på vad jag stoppar i mej.. jag? Tänker jag på sånt? Japp, det gör jag faktiskt syrran! Jag tycker att mina svarta favoritbrallor har fått mindre av "jag" däri. Peppar, peppar!!

Men.. sötsuget då??! Hmm, lite svårt det där.. men jag proppar i mej en massa frukt istället. Tror att det är bättre.. är ju fruktos i frukt, kanske inte så mycket bättre men färre kalorier iaf! Självfallet blir jag godissugen eller sötsugen rättare sagt, då dricker jag mitt bubbelvatten som jag alltid har med mej i en flaska!

Fuskar jag? Joo, det gör jag tyvärr.. men det går framåt! Jag syndar med lite choklad ibland, men inte ofta ändå.

dags jobba vidare nu..

Peppa mej, jag behöver det!! Det kommer säkert komma motgångar, jag vill och ska inte ge upp!!

Nån som har tips på någon bra detoxmetod??

Nu är jag medlem på viktklubb.se!!!

tjohoo, äntligen har jag tagit steget och blivit medlem i Viktklubb! Mitt mål är att bli av med minst 10 kg:s övervikt + träning minst 2 gånger/vecka. Ikväll ska jag träna styrke i simhallen igen, och som avslutning på träningen är jag tvungen gå in i bastun en stund, love it!!

nu är min lunch slut, så jag kan ej blogga mer men har du varit med i www.viktklubb.se och blivit av med onödiga kilon...?! Berätta din väg till ditt mål och hur det har gått eller går!!

alltid kul med inspiration, både att ge och att få!!

buy the way!! My good, vilken kemisk reaktion det blev i mitt bubbelvatten här på jobbet, har huvudvärk idag så jag stoppade i en treo i bubbelvattnet och det blev ju rena vulkanutbrottet!!!! =) Så var försiktig om du ska testa! *ler*

Hänt i helgen!?

då var det måndag igen, vad har hänt i helgen då? Jo, i fredags blev det hemmamys i soffan framför tv:n (men stilla satt vi ju inte) det hade Samuel redan bestämt! Vad gör man när man har en vild 2 1/2 åring där hemma? Lite lugn och ro väl? Njee, inte direkt.. och i lördags var vi också bara hemma.. men igår var jag i simhallen och tränade styrketräning. Ett hårt och intensivt pass kan jag ju säga, det kändes verkligen i kroppen efteråt! En lite konstig kille dök plötsligt upp när jag satt och tränade "maskinen där man särar på benen och kniper ihop" - som tränar insida lår.. du ska hålla i den där plattan du ser på golvet när du tränar.. sade han plötsligt!! Öööhh, what? Näe, det ska man inte.. enligt bildbeskrivningen så ska man bara sitta rak i ryggen och hålla armarna efter sidorna i ett par handtag som finns!

Nåja, det är vad helgen har handlat om, en lugn helg med andra ord!

Banta? Näe, jag ska äta rätt och träna mig till några kilos viktminskning!!
jag ska verkligen försöka gå ned några kilo nu innan resan till Turkiet, inte bara för själva resan såklart utan för att jag mår bättre då. Har som mål att jag ska gå ned cirka 10 kg totalt men inte till resan då förstås, utan jag får starta med små delmål och ha som slutmål att jag ska ha gått ned cirka 10 kg fram till jul! Jag ska helt utesluta vitt ris, pasta och potatis ur min kost! Kanske mår jag bättre bara av det?! Sen blir det till att äta GI-mat och träna minst 2 gånger/vecka. Tror ni jag lyckas? Jag tror det faktiskt! Jag ska köra på, så får vi se.. uppdatering kommer!

bortglömda bilder!!

här kommer mina bortglömda bilder syrran och Bettan!!

Bilder från Karl-Oskar dagarna 8-9 aug

karusellen Space Jam skymtar i bakgrunden...


regnet hängde i luften - ser rätt så illa ut va?


den värsta åkattraktionen någonsin.. tyvärr ser man inte hela för den är så lång...
där uppe, längst upp hänger dom! Åkte jag den? Va? Tror ni jag har dödslängtan?

lördag morgon!!

får passa på att blogga nu, hinner inte ikväll! Vad har hänt här då imorse? Jag och Samuel har gjort "playdoh-lera".. så vi kan väl lika gärna dela med oss av vårt recept! Hur lätt som helst att göra och hur kul som helst för barnen att leka med. Baka, forma, skulptera, knåda dina favoritskapelser. När du har format klart din figur så stelnar den om du låter den stå över natten och vips så har du en fin egengjord skapelse!!

Så här gör man "playdoh-lera"
 
koka upp:
5 dl vatten
1 1/2 msk olja (jag tar olivolja)
karamellfärg (vi har grön hemma)

blanda ihop:
5 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk alun eller citronsyra (alun finns på apoteket)

häll över det kokande vattnet över mjölblandningen och knåda ihop till en slät deg. Jag lägger alltid in degen i kylen en stund, går ju inte blanda ihop allt när vattnet fortfarande är så hett. Klart!!

Vad gör ni en dag när ni är hemma med era barn??


nu är lägenheten utlagd på www.hemnet.se!!

nu har dom lyckats lägga ut M:s totalrenoverade lägenhet på hemnet.. här är den: http://www.hemnet.se/objektlista/sokresultat (klistra in i din browser eller klicka på länken). Sök på Växjö och Segerstadsvägen 38 så hittar du den!

blir spännande se vad dom får ut för den!

ja ja, nu vill jag hem.. är så trött nu - helt färdig efter en hel dags jobb. Morgonen vände, blev efter 11-tiden massor att göra på jobbet, långa köer i telen.. så slut i huvudet nu!

Ska bara softa framför tv:n ikväll, imorrn sticker vi till stan jag och Samuel!

Herregud, jag måste bara göra denna läckra citronpaj med hallonmaräng till helgen, ser god ut va!??

Här är den: http://www.tasteline.com/recept/Citronpaj_med_hallonmarang (klistra in i din browser eller klicka på länken).

freedag morgon!!

sitter på jobbet, inloggad och allt men än så länge har det inte kommit några samtal. Det brukar storma in framåt em, så jag passar på att blogga lite nu. Vad kommer hända här i helgen då? Inte mycket, jag kommer ta det mest lugnt och vara med Samuel. M ska jobba som vanligt även i helgen! Kanske kommer en kompis förbi och fikar!

Öl i tetrapack!!?
måste nämna en sak som en av mina manliga kollegor nämnde till oss imorse.. han undrade allmänt varför öl inte finns att köpa i tetrapack!! Smart fråga ju, jag vet inte svaret på det faktiskt!? Det skulle ju vara så mycket mer miljövänligt också om alla onödiga glasflaskor försvann från vår så hårt miljöpåverkade jord, eller hur? Kanske skulle tom ölpriserna gå ned kraftigt om det gick att köpa öl i tetrapack istället!?

Vet ni varför just öl inte går att köpa i tetrapack i Sverige??

Dags jobba igen.. kul höra från dej Bella när du är i U.S.A, ha det bäst var än du är! =)

seg eftermiddag..

åååh va segt det går idag, saknar Anita på jobbet.. blir roligare då! Var iofs med Jenny och lunchade men fy vad illa jag mår.. måste vara den äckliga bakade potatisen med tonfisk! Det kör verkligen i min stackars mage nu! Urkk!!

Whatever, vad händer annars idag då? Jo, M ska nu äntligen göra det sista i lägenheten som kommer ut på nätet imorgon. Jag ska fixa middag, fiskburgare och så ska jag och Samuel äta det själva och kanske tittar vi lite på tv. Skönt vara karl-fri ibland tycker jag!! Vi slipper ju slåss om fjärrkontrollen!

torsdag fm...

idag är det torsdag och jag ska luncha med Jenny E, ska bli kul.. vi ska till Hennings och äta.. blir nog en paj eller bakad potatis med nåt gott till det. 30/8 ska vi ut på krogen, men först ska vi träffas några tjejer (alla är mammor som jag) hos Jenny! Blir kul, vi verkar bli många denna gången! Var evigheter sedan jag festade loss ordentligt!! =)

Satt å tänkte lite på nåt som ingen som känner mej skulle kunna tro! Tänk att starta ett hunddagis? Undra om det är svårt? Vart ska man vända sig egentligen? Nog fan måste väl behov finnas när så många jobbar låååånga dagar.. en hund ska ju inte lämnas själv alltför länge på dagen. 6 timmar är väl en gräns man talar om, har jag hört!

nåja, skriver mer sedan..

mitt i veckan...

då var det onsdag, har varit väldigt effektiv på morgonen.. fått mycket gjort på jobbet och trots att jag vaknade sent så hann jag duscha, äta frukost "gröt", packa ihop Samuels dagisgrejjer mm.. så jag är nöjd! Blev det någon träning för mej igår då? Näe, det blev det inte. Jag beställde kinamat på Koh Thai istället och tog med och käkade det i bilen (utanför simhallen) hehe! Hade ingen ork kvar efter dagens slut så jag gick faktiskt in och bara bastade lite.. var precis vad jag behövde igår, just avkoppling bara trots att gymmet ligger 1 trappa ned i simhallen.. *skäms*

men men.. nya tag i dag. Är på gott humör, snart är det lunch! Har inte hämtat det jädrans passet ännu, ska göra det efter jobbet idag, sen ska jag köpa en ögonbrynspenna.. eftersom min har försvunnit! Måste va min lilleman där hemma, som har gömt eller slängt den i toan eller nåt?!

nu är syrran online på msn..

Vem vill dö i förtid!??

läste idag på Aftonbladets nätsajt att man riskerar dö i förtid om man får för lite D-vitamin!! Galet va? Låter inget vidare, fy!
Här är Aftonbladets inlägg om detta: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3079990.ab

Tänkte jag skulle fråga er läsare hur ni gör, för att få i er D-vitamin? Äter du mat med D-vitamin? Vad äter du för att få i dej D-vitamin? VItaminer? Berätta!!

Den som har skrivit det bästa tipset, belönas med en överraskning!! =)

Jag ska fan träna efter jobbet idag, min kropp är inte med mig alls idag! Har med mig träningskläder till jobbet, så ingen ursäkt är god nog nu! Har haft ont i maggen idag, mensen börjar.. kan det bli värre?

Och det där jäkla passet jag ska in och hämta hos polisen, det blir ju aldrig av. Varför? En massa annat att fixa med efter jobbet, Samuel ska ju ha mat, helst direkt när vi kommer hem för då är han ju hungrig stackarn!

Allt är bara en stor " S U C K" just nu..

mååååndag igen!!

ny arbetsvecka igen, känns helt ok faktiskt.. helgen har varit bra. Karl-Oskar dagarna för vår del som omnämt här i tidigare inlägg, annars lugnt! Har varit själv med Samuel både lördag och söndag.. då M var i lägenheten och gjorde det sista inför försäljningen denna vecka! Blir en nätannons denna veckan.. idag är vädret skittrist! Mulet och grått, men vad gör det när jag åker till Turkiet med mamma 17 september?? Inte mycket.. Vi ska övernatta på Arlanda på vägen hem då vi kommer fram till Arlanda sent på natten.. kl 01.55.. sedan tar jag tåget hem framåt em dagen efter, skönt då får jag ännu en ledig dag! Så då hinner jag ju vara med mamsen lite innan hon åker hemåt igen!

Nåja, måste jobba nu.. men först ska jag se om syrrans blogg lever eller om den har "dött" ut! =(

ska hämta ut mitt färdiga pass på polisstationen efter jobbet sedan!

skriver mer sedan! + lägger ut bilder!

slut på helgen!!!

då ver helgen slut, vad har hänt här i helgen då? Vi träffade Jenny med familj och Christine med familj på fredagskvällen.. vi gick och strosade lite på Karl-Oskar dagarna här, var trevligt men svårt komma fram med barnvagnarna, så vi åkte hem till Jenny med familj en stund innan vi åkte hem! Somnade på direkten när vi kom hem! På lördagen gick jag på stan med Samuel medans M var i lägenheten och jobbade. Vädret blev bra framåt sena em på lördagen så vi stannade en bra stund, vi åt hamburgare och Samuel fick korv med mos. Vi tittade på Amy Diamond en stund innan vi åkte hem!

Idag är jag med Samuel ensam igen, vi tittar på Nyhetsmorgon just nu och så bloggar jag.. hemskt det där med kriget mellan Georgien och Ryssland. jag och mamma ska ju till Turkiet i sept, hoppas det inte är någon fara för det, vilket jag inte tror. Man får hoppas att kriget inte eskalerar..

Vad har ni andra gjort i helgen då??

Heeeelg ääääntligen!!!

fan vad mycket vi har att göra på jbbet idag alltså!! Herregud, det riiiinger ju som tokar här idag!! Har varit supereffektiv här idag! Duktigt va? Läängtar tills ikväll, ska bli kul med Karl-Oskar, att det händer "nåt" alls i vår lilla stad..

och vad vore Karl-Oskar dagarna utan langos? Inte mycket!! Så himla gott ju, som jag skrev här i nåt inlägg innan!

För övrigt så ska det i svt snart visas en mycket intressant debatt om diktaturen Kina!! Ett måste för mig!! Älskar ju världsfrågor och politik även om jag inte visar det alltid! Jag har ju faktiskt tom bloggat om situationen i Kina..

Här är den:
länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3055535.ab

Jag hoppas kvällen blir trevlig och lyckad med bra stämning på stan och god mat! =) Brolle som står på scen just ikväll är ju syrrans fd killes kompis, så syrran känner Kjelle (Brolle) väldigt bra.. men inte jag dock!! :-(

uppdaterar om kvällen imorgon!!

buy the way, herregud vi såg ju på en hyrd film igår,"Allt om min buske" och gud vilken galen film, dålig tycker jag men kul ibland! Ärligt så fattade jag inte alls handlingen! Kändes obalanserad på nåt sätt! Humm!! Inte min hit!! Trodde den skulla va mycket bättre.. men icke!

Jippie, resan är bokad!!! Det blev Turkiet 17-24 september!!

såå äntligen är resan bokad, det blev inte Kreta som planerat.. säsongen där sträcker sej fram till 4 okt så vi valde Turkiet istället! Hemresan till Grekland/Kreta skulle sträcka sig ända in på oktober så då fick det bli Turkiet!! Härligt!!! Och ett hotell som verkar kanon!! Side Village heter det, mamma har bott där..

skönt det ska bli att åka iväg till solen och värmen, och slippa jobb och få rå om bara sej själv lite..

så här ser det ut där vi ska bo:





(bilder: ving.se)


dagen innan Karl-Oskar dagarna tar fart!!

sitter på jobbet nu i vanlig ordning, blir en kort bloggstund nu.. har en del att göra! Ska försöka lägga in en statistikmätare i min blogg, men måste läsa lite först så jag blir klok på hur man gör! Räknaren kommer snart läggas in..

i stan nu så är det en massa karuseller på stortorget, en massa stånd i stan och öltält! Mer blir det säkert! Vi ska träffa Christine med familj och Jenny med familj på fredagkväll, ska bli skoj! Vi äter väl en burgare eller langos eller nåt på stan! Jag äääälskar langos, tar oftast langos med räkor, rödlök, gräddfil och rom. Ibland med curry också! Sååå gott! Vad är langos!? Vet du inte det så kommer en beskrivning här!!

Langosinfo:
langos är ett sorts friterat bröd där man får välja mellan olika saker att ha på. Man kan köpa den naturell då det nyfriterade brödet bara penslas på med vitlöksolja, eller så kan man ta en med tzatziki, köttfärs, eller bara ost och så vidare. Jag väljer oftast lyxvarianten och klassikern med gräddfil, röd rom, rödlök och ost på. Langos kan man oftast köpa i så kallade langosvagnar, oftast på festivalområden eller marknader. Vagnarna brukar vara vita och priser står angivna på dom.

Langos - en ungersk nationalrätt


Så här gör du egna langos hemma:

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=2365

(källa: Ica.se)

små langosar

dagen efter min födelsedag!!

först vill jag tacka alla som var så snälla och grattade mej igår på jobbet, och kul att fikan blev uppskattad! När jag kom hem gav M mej en present, ett presentkort på favoritsalongen Nuna, där jag själv får välja vilken behandling jag vill. Jag kommer välja en ansiktsbehandling kombinerad med en avslappningsmassage!! Nice va!?? De har också en chokladbehandling a lá lyx, som jag gärna också testar! Här är den!!

http://www.nuna.se/  sök på behandlingar - choklad helkroppsbehandling

vad tycks om det??

Sen fick jag lite pengar av min kära mormor och trisslotter, så sööt hon är... har inte hunnit skrapa dom ännu!! *nervös* Inget särskilt hände annars igårkväll, vi åt kinamat från Hong Kong, och tittade på hyrfilm "Alla älskar Alice".. (som handlade om en familj där mannen var otrogen, "Mikael Persbrandt" och där dottern kom på honom med grannens mamma! Sedan fick man följa familjens jobbiga skilsmässa och pappans svek mot dottern/familjen men också en massa kärlek trots svåra förhållanden och en stor nypa humor! Se den, den är helt klart sevärd.. (orkade dock inte se hela filmen, tyckte den var lång) och jag var så trött igår.. jag har väl kvar en sisådär 15 min av filmen ikväll!

Dags jobba nu!

jag fyller år idag!!!

idag fyller jag år, 32 hela år har jag funnits på denna jord! Jobbar men det är rätt så lugnt på jobbet idag! Svängde förbi Hennings konditori imorse innan jobbet och köpte fika, det blev en vanilj och kanelkrans och en äppelkrans.. det får duga till mina kära kollegor! Vaknade 06.30 imorse, sent för mig om jag ska hinna äta frukost och göra mig iordning inför dagen men det gick! Många har redan grattat mig eller så är dom glada för att jag bjuder på fika idag! =) Har blivit väl uppvaktad idag på jobbet, så snälla min kollegor är! Fikat dög och var omtyckt, kuuul!

sen tänkte jag starta en debatt här.. när blir ni tacksamma för nåt??? Vad gör er tacksamma??
Jag är tacksam för mycket, men alltför sällan talar man om det eller ens säger nåt tyvärr!

Här är min tacksamhetslista!
1) när solen skiner ute.
2) när jag får ett brev eller vykort från min mormor.
3) när någon nära och kär person hör av sig.
4) när någon frågar hur jag mår.
5) när någon bjuder på en fika.
6) att jag är frisk.
7) att jag får dela mitt liv, mina dagar med min underbara son.
8) att jag har ett jobb och att ha så goa kollegor.
9) att jag fyller år idag!!
10) att jag får äta varje dag.
11) jag är stolt att vara svensk.
12) att jag känner Bettan och Pernilla. Livet blir roligare då. =)
13) att jag får äta grillad mat.
14) när någon visar uppskattning för något jag gör.
15) när någon visar förståelse.
16) när jag har lite räkningar att betala.
17) när jag får löneförhöjning.
18) när jag har köpt något fint till mig själv!
19) när jag har lyckats extra bra med något.
20) när jag får följa min sons framsteg/utveckling.

Herregud, listan kan göras lång!!! Fyll på med era tacksamhetsord!

gråa hårstrån på mitt huvud!!!

jag har som jag sagt innan ingen direkt åldersnoja nu när jag ska fylla 32 år imorgon, nä faktiskt inte men jag kom ändå på att tänka på att jag faktiskt har fått en hel del gråa strån på skallen! Lyfter jag det övre hårpartiet vid öronen så finns där ganska många silvergråa hårstrån.. Jag brås ju på morsan, iaf på detta sättet! Hon fick har jag för mig gråa strån rätt så tidigt!? Eller hur var det med det syrran? Ja ja, har iaf köpt hårfärg a lá Loreál förra veckan.. vill ändå piffa till mig på självaste födelsedan ju! Lite åldersångest tänker ni? Näe, så ser inte jag det, inget fel med att vilja vara snygg ju hur gammal man än är.

hälsning till min kära vän Pernilla..

om du läser det här Pernilla.. så hoppas jag att ni har det underbaart i Thailand och att ni solar försiktigt men festar och har kul så mycket ni bara kan! Skulle va så kul om du hade några bilder jag kunde få se där ni är nu!

Ha det bäst! Hörs!

Pernilla


måste få klaga lite också, herregud vad arg man kan bli.. våra grannar spelar hög musik ända in på småtimmarna och jag som jobbar och allt! Blir det inte ändring på det och vi tvingas vara vakna ända in på morgonen får vi snällt ta en tripp till dom och få dom vrida ned volymen!

jobbångest & så fyller jag år imorgon!!

jag var och hyrde 2 filmer igår, dåligt väder och lite att göra då passar ju en filmkväll bra trodde vi! Samuel ville inte sova förräns vid 22.30 tiden igår, han sov för länge på em så vi får väl skylla oss själva denna gången. Ja ja, filmerna var iaf "Alla älskar Alice" och "Allt om min buske" - hoppas Alicefilmen är bra! Jag älskar svenska filmer, alla andra ska bara se amerikanska filmer, men inte jag!! Nej nej, ju svenskare desto bättre för mig!

jaha då sitter jag på jobbet igen, nya tuffare tag då jag from idag börjar jobba heltid. Mer pengar i plånboken såklart men desto mer jobb! Nåja det är faktiskt helt ok ändå.. jag ska inte klaga. Här bjuds det på gratis frukt måndagar och onsdagar så man startar ju morgonen med att vara nyttig! Tänkte jag skulle åka iväg och träna lite gym i simhallen efter jobbet men trött som jag var imorse så orkade jag inte slänga ned träningskläder i väskan (hade glömt det igår) så det fick vara. Ska träna någon annan dag istället, får mjukstarta lite just idag känns det som! Tur jag hade kommit ihåg att aktivera "frånvarohanteraren" när jag gick på semester.. huuuhh vill inte ens tänka tanken hur min mailbox hade sett ut om jag hade missat aktivera den!?

Till lunch idag blir det medhavd köttfärspaj (en megastor paj) - från Citygross.. helt ok faktiskt!

Herregud, jag fyller ju år imorgon!! 32 år, jag har ingen åldersnoja alls faktiskt, alla talar om att de inte vill bli äldre men åldern för mej är bara en ynka siffra! Vad fan spelar det för roll om jag fyller 31 eller 35 egentligen, huvudsaken är väl att man är frisk och mår bra!? Min kära mormor hörde av sej och sade att ett brev är på väg.. såå söt hon är. Hon skickar alltid något (hon bor långt bort)! Förra året fick jag en ansiktsbehandling av Gunilla, hon frågade vad jag önskade mig.. och de vill jag gärna ha igen! Nåt som ger mej "egentid" är det bästa jag kan få! =) Jag ska nog köpa ett träningskort i simhallen till mig själv tror jag.. och tårta, hmm jag tror jag bakar en själv.. får bli en ganska liten gräddtårta (laktosfri) med bär på!

Vad önskar jag mig imorgon då? Helt ärligt så visst önskar jag mig något, det måste man väl ändå göra! Jag önskar mig en ansiktsbehandling, massage, en liten knubbig bil, resecheckar, nytt smink, nya kläder, biobesök, restaurangbesök men kommer jag få detta? Nej, såklart, så jag lägger ned allt som har med önskan att göra! Jag jobbar ju imorgon, så en ledig dag hade varit på sin plats men jag ska jobba hela dagen så det blir väl en fika efter middagen imorgon! Får väl laga till nåt extra på min födelsedag, eller det kan fan M göra tycker jag!

Vad önskar ni er helst på er födelsedag?? Alltid kul höra!

OS i Peking...

vad har hänt här då? Massor men just idag ska jag skriva lite om OS i Peking.. jag tittade på nyhetsmorgon imorse och blev minst sagt arg över hur de stackars kineserna tvingas leva pga att OS ska hållas i Peking! En miljon, ja 1000.000 kineser tvingas lämna sina hem för att OS ska äga rum och få den plats kineserna tror att vi västerländare behöver! Suck kan jag bara säga om nåt sånt! En sån landsregim de lever i och med sån fattigdom som Kina besitter så "skäms jag" faktiskt ibland över att vara "västerländare"! Hus rivdes och folk tvingades lämna sitt hem och sin trygghet pga detta. Hmm, nu har jag fått sagt det och nu känns det lite bättre!!

Iaf igår var vi hos Jenny med familj på grillfest, vädret var sådär men de bjöd på underbar mat och trevligt sällskap! Vi spelade spelet "Lögndetektorn" - kul spel med frågor (många pinsamma) och detektorns uppgift var såklart att ta reda på om man talade sanning eller ej. Jag klarade mig rätt så bra tror jag!? Var himla kul träffa dom igen och kul träffa Christine med familj också. Varje gång vi ses så märker jag att barnen bara växer och växer..

Här kommer lite bilder!

alla barnen samlade.. förrutom minstingen Isak då..


Samuel leker i deras mysiga trädgård..


detta har vi gjort idag!

puuh, stressig dag alltså! Gick in till Ernstssons men aj inte gjorde dom passfoton inte.. bara köra vidare till polisstationen, väl där fick jag ställa mig i ett bås där passfotot togs! Allt gick bra, men fan vad dyrt, herregud! 400:- spänn för ett passfoto! Inte så dyrt jämfört med ett tillfälligt pass ändå, som kostar 980:- spänn och gäller bara för en resa. Ja ja, sen var jag på bibblan och surfade lite på internet, och skulle låna boken "snabba cash" men alla böckerna var utlånade, trist! Vad hände sen då? Sen körde jag till Hvtrps camping och solade och läste tidning alldeles själv. Så skönt få vara ifred några timmar i den härliga sommarsolen! Slutligen åkte jag hem och då gick vi alla ned till den lilla badstranden vi har här där vi bor med brygga så Samuel fick bada lite. Desvärre så är det lite farligt där, för vattnet blir djupt nästan direkt.

Ikväll har vi ätit lax, potatis och en massa grönsaker som jag har gjort men jag avstod från potatisen helt! Tycker inte så mycket om just potatis mer tror jag.. Men lax, åååh så gott det är! Min favoritmat på middagsbordet..

på tv är det mest skit ikväll.. har bara sappat och inte sett något vettigt alls! Men imorgon ska vi på grillparty, ska bli kul!

idag har jag sjukt mycket göra!

herregud, idag är verkligen en stressig dag! Sitter nu på bibblan, ska låna lite böcker sen är ju livet på landet inte det bästa ur internetsynpunkt, iaf inte för oss. Nog fan bor vi precis utanför nätområdet/mastområdet så jag måste gå till bibblan för att kolla på resebolagens hemsidor tills jag och morsan ska iväg! Efter det ska jag ta ett passfoto, sen in med det på polisstationen, sen träna i simhallen, sen tanka bilen, sen tvätta och sen laga mat och handla. Mycket göra eller? Är faktiskt rätt så skönt ha lite tid för sig själv nu tycker jag, jag behöver det verkligen. Vädret är kanon, hoppas det håller i sig.. vi är bjudna på grillfest imorgon (det befarades komma in regnoväder norr ifrån då)..!

Nä, nu hinner jag inte skriva mer, dags skynda på lite nu, sedan köra iväg till fotobutiken.

RSS 2.0