fixa sjövatten här i byn...

nu ska vi fixa en slang som ska ta vatten från sjön vid bevattning har jag förstått det som! M vet inte så mycket om det verkar det som, men det är nog det som är tanken. Nu är M och de andra männen i byn och fixar med detta. Jag och Samuel har kört en runda med hans 3-hjuling. Att trampa är fortfarande lite svårt för honom.. men jag styr med ett långt skaft där bak som hjälp.

Pratade med mamma igår och vi pratade lite om vår resa nu i september. Vi funderar på Kreta men vi får se. Mamma ska gå in på en resebyrå och kolla upp priser och hotell. Vi väljer nog ett 3+ eller ett 4-stjärnigt hotell till slut. =) Jag kan tänka mig att åka till ön Santorini (den svarta ön) men samtidigt vill vi ju ha grönska och mycket blommning så vi får se. Turkiet lockar inte mig så mycket, pga de oroligheter jag har hört på tv där men vi får se. Rhodos är också fint, där har jag ju varit så det är nog roligare att åka till ett ställe där allt är nytt och spännande!

I katalogerna så är det Kreta som regerar för mej! Nog om det, det blir nog bra.. bara vi får resan bokad så!

ännu en mysig dag på den lilla ön...

idag har jag och Samuel gjort ett återbesök på vår mysiga lilla ö intill flygplatsen. När vi kom satt det redan en kvinna där och några barn badade.. jag frågade om det var ok att vi satte oss ned där ändå eftersom platsen vi ville sitta på var väldigt liten. Gud det är inga problem alls sade hon snällt så jag tog fram våra solstolar och så badade vi. Det var en del getingar där som var kring oss hela tiden, så vi valde att åka hem efter bara nån timme. Vi åkte direkt och handlade på Ica Kvantum, lite mat och så fick Samuel en mysig liten nalle av mej för bara en tjuga, billigt va?

Vad har hänt här annars idag? Jag åkte och hämtade M hos sina föräldrar efter Tysklandsbesöket, men vi stannade förstås där en stund. Halva bagageutrymmet var fyllt med cider, öl, vin och whiskey! Ska bli kul testa det mousserande vinet M köpte (en rosa flaska).. passar som sällskapsvin när vi får främmande!

Dags sussa lite nu..

Ett "solklart" val på frukostbordet!

sitter här med Samuel och äter vår frukost, jag måste bara tipsa alla mina läsare om nya brödet från Skogaholms som heter "S O L K L A R T".. så nyttigt och sååå himla gott! Brödet är extra gott och saftigt eftersom det är bakat med solroskärnor.. och så himla gott att rosta då solroskärnornas lite nötiga smak förhöjer smaken ytterligare och ger en krispig konsistens!

Vad har ni själva för brödfavorit på frukostbordet?!

så här ser brödet ut...



måste bara skriva om hur gårdags kvällen såg ut!! Herregud, jag var vaken till 02.30, var hur pigg som helst! Konstigt va? Jag fattar inte hur jag kunde vara så pigg, jag tvingade mej själv att stänga av datorn och gå i säng bums! Där sov jag med min lilla älskling, hur mysigt som helst!

vad händer för oss idag då?? Samuel och jag ska ev. och bada idag, samma mysiga ö som i tidigare inlägg! Om vi inte åker och badar så åker vi till stan en runda och fikar.

vad ska ni hitta på idag då?!

Vindruvor...

nu ska jag tala om hur mycket jag gillar vindruvor!!! Blev sugen på dom när jag var och handlade idag. Komiskt i det hela är att M ska handla öl och vin i Tyskland imorgon. Han sover hos sina föräldrar inatt då dom ska åka tidigt imorgon bitti. Vad passar inte bättre då än att skänka en tanke åt just vindruvan? Det är ju enligt mej bara sååå gott att mumsa på, och särskilt när jag är själv som nu. Och vad gör då jag? Jo, jag käkar vindruvor, jag har nog käkat upp hela påsen snart, den minskar snabbt! Oj oj, vad goda dom är och nyttigt värre!



Middagspanik!?? Lugn, här har du både pengar och tid över..

Vill dela med mej av ett smarrigt recept när jag ändå talar om just vindruvor, här kommer det!

Druv-kyckling med ädelost och ris
1 grillad kyckling
200 gram ädelost (jag tar alltid Kvibille)
2,5 dl grädde (jag tar mellangrädde)
några vindruvor (gröna eller röda)
ris

Börja med att skära kycklingen i bitar, smula ned ädelosten i grädden i en kastrull som du sedan låter koka ett par minuter (ca 5 min). Ta fram en eldfast form (som du smörjer) och slå på ugnen på 175 grader. Lägg i kycklingbitarna som du har skurit och häll den färdiga såsen över kycklingen. Vindruvorna läggs på 5 minuter innan kycklingen är klar, bara så de blir mjuka och varma. Tillagningstid i ugnen ä 15 minuter totalt. Servera med kokt ris och en grönsallad! Klart att äta!

bilder från igår!

här kommer lite bilder från vår soliga dag på ön vi var på igår! Och lite bilder från kvällen "efter allsången"!

Samuel på den mysiga ön... vattentempen var 21 grader!


jag i bilen efter allsången...


M kör.. vi är på väg hem!


vi gosar tidigare på dagen...

allsång i Linnéparken...

Bröderna Rongedal fick gårdagens besökare att höja sina röster och publiken att jubla! Vilken stämning vi hade.. var superkul få åka bara med M och kolla på Allsången! Det var prisutdelning och utlottning på allsångshäftena man kunde köpa för 60:- men vi avstod. Utlottning bl a av en "Ryds" båt.. nån gammal tant vann den! =)

Vad har hänt här annars!?? Ja, inte mycket.. eller jo, vi har ju varit och badat på en liten ö utanför flygplatsen.. en mysig liten ö men som lockar mycket folk pga de små fina badplatserna runt om. Har fotat en del, bilder kommer sedan!

Nu ska jag surfa in lite på mina favoritbloggar!

söndag tidig fm...

då har mamma och Mats åkt hem, tråkigt tycker jag... det var trevligt att dom kom till oss och hälsade på! Igår kväll när vi satt ute på altanen hörde vi alla ett "brak i skogen".. låter underligt men det var ett rejält brak av grenar som gick av. Vi tror det var en älgkviga som gjorde oss besök i den mörka skogen. Klockan var ungefär 23.30 när vi hörde "det" i skogen. Jag blev lite rädd och morsan med att stå kvar på altanen ovetande om vad det kan ha varit. Mats var bestämd att det var ett vildsvin men M trodde det var en älg. Jag vet f*n inte, jag är ju ingen skogsmulle direkt!! =)

Vi var också en runda igår till T-ryd, skulle ha gett mamma och Mats tillfälle att få besöka ett rökeri, där de röker vildsvinskött och annat kött. Tyvärr var det semesterstängt när vi kom! Så vi åkte till "Börjes" och köpte allt möjligt. Där fikade vi och sedan åkte vi till glasbruken vi har här. Efter det handlade vi pastasallad och mamma och Mats åkte och badade på Evedal. Vi stannade hemma för Samuel skulle sova.. och värmen gjorde oss matta.

Hade du trevligt på festen igår syrran!??

Ha ha, nu ska här läggas ut bilder från när dom var hos oss iaf!

mamma någon timme innan "braket i skogen"...


min älskling som absolut inte gillar att "vara fast" i bilen som han säger! Se själv!


jag lite på "lyset"...


jag lite "mer på lyset"... och "N E J" det var inte kallt ute...!!


Mats på vår altan...


trist att mormor ska åka hem, och hem är 150 mil!!

fredag kväll...

sitter här med mamsen, vi är alldeles själva just nu.. skönt!! M + Mats är och spanar på vildsvin i skogen.. jag har lagt Samuel men det tog 1 h och 40 minuter innan han ääntligen somnade! Ikväll har vi grillat korv och ätit potatissallad med purjolök, gott var det!! Imorgon ska vi till T-ryd, till ett rökeri, ett ställe där de röker kött av olika det slag, bl a vildsvinskött.. vädret ska bli kanon så ingen oro för vädret nu! I eftermiddags var vi till Å-ryd och fikade, ett café där kaffe kostade bara
10:- /koppen.. billigt va? Vi köpte kärleksmums till det och saft och en chokladboll till Samuel.

Här i vår by är det livat just ikväll.. vet ej varför men kul att det rör på sig även här ute! Kanske någon fest nånstans?

Idag var jag med mamma till stan, jag köpte ett rött linne och mamma gick på sin favoritaffär (Grattes), men där blev det inget köp.

Här kommer lite bilder!!

jag svettandes i den stekheta bilen...


jag och mamma på caféet i Å-ryd...


Samuel har ryckt upp en planta.. den får följa med hem!


promenaden till den lilla sjön...


Samuel och mormor Ingrid...


strandade "valar"...


mamma och Mats...


jag och min älskling...


jag och Samuel...


stirrar ut...

solen bränner...

då är min mamma och Mats här, vi har varit och solat på Evedal igår, 4 timmar... "S T E K H E T T", gissa om vi har bränt oss!?? Hmm "J A"!! Vi har gått en skogspromenad där vi bor i förrgår till en närliggande sjö.. sååå fint det var! Bilder därifrån kommer snart!

Igår grillade vi kyckling och kött, supergott! Mamma, Mats och M drack en hel del vin igår.. jag mådde mest illa efter hettan igår så jag drack bara några öl. Det räckte gott och väl för mej! =) Snart ska mamma och jag åka in till stan och hämta resekataloger så vi kan spana in den där resan vi ska göra i september! Hittar vi nåt direkt kanske vi bokar redan idag, vi får se!? M är på bilskroten och köper reservdelar till bilen.. får se hur det har gått när han kommer hem igen!

Nu kom M hem, han hittade avgassystem, bromsar, signalhorn (tuta för dej som inte vet)!

Ikväll ska M och Mats spana på vildsvin i M:s trakter.. får se om dom har turen se några när dom kommer hem ikväll! Ska faktiskt bli skönt få vara själv med mamma lite!

Vad har ni hittat på idag då?? Jag smörjde in Samuel väldigt mycket igår och som tur är har den krämen han fick hjälpt nåt enormt. Han har inte alls brännt sig lilla gubben min! Solskyddsfaktor 30 från Apotektet har han i sin lilla Bamsetub!

Dags fylla en vattenflaska nu, att ta med på stan..

på universitetsbibblan...

då är jag nu på universitetsbiblioteket för att låna lite Alfonsböcker till min kära son.. har lånat Raska på Alfons Åberg, Näpp! Sa Alfons Åberg och Godnatt sa Alfons Åberg.. så nu hoppas jag att han blir nöjd och glad. Och vi med för den delen, hoppas den sistnämnda boken funkar bäst när han ska somna! =)

Vad händer hos oss idag då!?? Mamma och Mats kommer i em, vi ska grilla och bara ta det mest lugnt idag. Dom lär vara rätt så trötta när dom kommer känner jag på mej! Imorgon åker vi nog och tittar runt omkring vår stad tror jag. Kanske det blir Öland en runda på fredag, vi får se hur vädret blir!

Skriver mer sedan!

kvällspromenad...

jag måste va smått fotogalen, jag älskar att fota A L L T!! Jag tar fram kameran och fotar A L L T jag tror ger bra bilder... =) Jag tycker själv jag fotar rätt så bra..!

Här ser ni foton från min kvällspromenad med Samuel...

den vackra kvällssolen... klockan var: 19.18


avverkningar från stormen 2005... ligger fortfarande kvar!


trafikskylt jag krävde få uppsatt i vår by... ringde kommunen som satte upp en!
Bra va?

snabbt och enkelt ska det vara!!

inte orkar jag stå vid spisen 24 seven när jag har semester!! Nä nä, inget sånt här inte! Här ska det gå undan när vi lagar mat, det får duga med Stinas färdigkryddade vitlökskyckling + ris idag! Mina killar sover lite just nu, här har regnet bara öst ned för en stund sedan.. var väl det som verkade sövande!

Nu ska jag kolla på "Extreme Home Makeover" (lipar varje gång jag ser det).. och avnjuta middagen själv, sen blir det full rulle när minsta "barnet" vaknar!! =) Äta själv, det är inte ofta jag gör det nuförtiden.. så är livet som småbarnsförälder!! Bara vänja sej, om jag nånsin gör det!?

dagen innan...

då var det tisdag idag, 3 dagar kvar till löning.. puuh!! Och inte kom löneförhöjningen nu inte, nej nej den får jag snällt vänta på till nästa månad! Suck!! Har varit och handlat på Citygross idag, nåt att grilla på kvällen imorgon då mamma kommer! Mamma och hennes karl ska köra hela vägen till oss.. 150 mil ska dom köra.. J A 150 mil!! Sjukt va? Dyrare åka bil än att ta tåget + flyget (2 sträckor)!! Skulle ni köra 150 mil med bil!??? Inte jag, har varit med och åkt bil så långt men köra dom milen också? Nej tack!!

Har inga direkta bilder att lägga ut på bloggen idag tyvärr.. men det kommer!

Härligt sommarväder det är idag iaf, sååå underbart med soool ute!!

Må gott!!

bilder från idag...

här kommer lite bilder från idag! Vilken mysig kisseunge vi fick som följeslagare när vi var ute och gick, så gó den var alltså och så fin.. jag själv blev helt fäst vid den, så nog gillar jag katter allt. Det trodde ni inte va efter allt prat om vår jamande katt där hemma!?? Den är ju inte helt normal men katter för övrigt... =) M snickrade där hemma med sin pappa så när vi kom tillbaks så åt vi blåbärspajen som jag hade gjort!


Jisses vad varmt det har varit här idag, det kunde man inte heller tro.. men det syns ju på bilderna att det var så också. Samuel har dessutom badat i en liten blå badbalja när vi kom hem från vår promenad, sedan däckade han i vårt sovrum helt naken pga värmen. När han vaknade sedan så var han helt dyblöt i svett, stackarn!

hästar vi såg på vår promenad...


kattungen som följde efter oss hem... söt va?


blåbärspajen jag bakade idag - nästan helt uppäten!



resan i september som jag talade om...

har nu äntligen surfat runt på olika resebolag och har funnit detta hotell och land som det mest attraktiva än så länge!

http://hotellguide.ticket.se/showhotell.Europa.Spanien.Mallorca%2C+Alcudia.Hotel+Piscis+***.TICKETSELECTION.PISCI.html

ska givetvis fortsätta att spana men ett "All Inclusive paket" är nog att föredra ändå! =)

Nån där ute som har ett hett resmåltips!??

soool idag också!! =)

ääntligen sol idag också, idag ska jag och Samuel baka en blåbärspaj om M kommer ihåg att köpa smör som saknades till pajskalet!? Samuels farfar kommer hit snart, först ska de bara hämta en bräda till morfars släp på Beijers, sen kommer dom hit igen. Under tiden ska jag och Samuel gå en promenad med den förhoppningsvis nypumpade barnvagnen.. vi ska gå till hästarna och se hur dom har det!

Skriver mer sedan!

Fint väder kom när vi gick ut...

vi trotsade det dåliga vädret, då tittade solen fram! Bilder från idag kommer här!

gott med glass!!


katten Tyson verkar inte gilla att bli fotad!


Samuel äter Piggelin och kollar på när pappa byter bottenplatta till
morfars släp!


Samuel har hittat en "minipadda" i vår trädgård...


Jag glänser i soolen som vanligt! Lejonkvinna som jag är! =)


Vårt hustak...


Samuel äter kex och leker med vatten ute...





idag är ingen bra dag...

hemska sommar, varför gör du såhär mot mej? Är det tacken för att jag har jobbat och slitit så? Mitt jobb är inte som alla andras jobb, det är fyllt med en massa stress... och nu skulle jag ta det lugnt och bara njuta av den svenska sommaren. Såå trist det är när solen inte skiner, såå ledsamt det är när det regnar ute. Låter det negativt? Säkert, men jag måste ju va ärlig..

Ser fram emot nästa vecka som ska vara mindre regnig!

pizza till middag...

den här goda pizzan gjorde jag till middag idag!! Så gott det var med hemmagjord pizza! Det blev en hawaii såklart! =)

Min hemmagjorda pizza, fin va?


en vanlig lördag...

jag och Samuel sitter framför datorn, tog en bild på mitt fynd till min mamma som kommer till oss på onsdag.. Jag tycker själv att det är en perfekt present att ge bort (inte så opersonlig) som det annars ofta kan bli, eller hur!? Jag köpte en mugg med självaste barnbarnet på och en vit t-shirt med honom på också. En fotostudio mitt på självaste Liseberg när vi var där!

Det här köpte jag till min mamma


Vad händer här idag då annars!?? Ja, vad tusan ska man hitta på.. YEEES, men gud jag vet vad jag ska göra idag!! Jag ska rensa ur min garderob som är alltför fylld med gamla kläder och skit! Herregud, skulle jag sälja en del skulle jag knappt få nåt för det så jag tar beslutet att "S K Ä N K A  B O R T" ALLA GAMLA KLÄDER JAG INTE HAR ANVÄNT PÅ NÅGRA ÅR....

Varför ska de bara ta plats och skräpa ned min fina garderob!?? Ni som läser detta, ta tag i er garderob också och

"S L Ä N G  F Ö R  G U D S  S K U L L" inget, gör som jag helt enkelt!!! Bra tips va?

Regnet bara öser ned...

jag måste klaga nu, blir så arg på sånt här skitväder!! Regn, regn och mera regn, på "M I N S E M E S T E R"!!!?? Tänkte jag skulle va smart när jag tog min semester i mitten av juli men icke.. whatever, jag och morsan ska ju åka någonstans där det är soool, bad och härliga svajjande palmer i september så.. dags snoka runt lite på www.fritidsresor.se eller www.ticket.se eller på www.resia.se eller på www.apollo.se och pricerunner förstås!

Har ni haft tur med vädret??? Man blir ju som låst när vädret är dåligt. Det finns visst dåligt väder, ordspråket att det bara finns dåliga kläder stämmer inte in på mig! Jag blir så deppig, tappar lusten totalt.. får huvudvärk (måste ta en massa alvedon eller Ipren) - flera stycken.. vädret har en enorm påverkan på mig! Vet inte varför, det bara är så!

Ja ja, nu har jag sagt vad jag ville säga.. dags äta lite viltbiffar med klyftpotatis nu! Skulle ha gjort hemmagjord pizza ikväll men jag är helt slut nu, efter en runda på stormarknaden Citygross och en massa andra butiker med min vilda och smått galna lilla son! De delade ut gratis gossedjur till alla barnen på Citygross (nåt jubileum) så tigern han fick blev han ju glad av! Vi tog en fika på Hennings där, Samuel fick en äppelmuffins och äppeldricka, jag tog en smaksatt Caffe Latte och en fralla! Mumma med Latte!!

Vad gör man en regnig och trist dag förresten?? Vad hittar ni på??






Öland inget vidare.. :-(

då var vi hemkomna igen efter en blåsig och regnig vistelse på Öland i onsdags till torsdagen.. vi trodde det skulle vara ett  säkert kort åka till kusten och vad vore inte bättre då än Öland!? Synd för Magnus föräldrar hade ju ställt upp sin husvagn där (vi bodde i den över natten). Vi hade öppnat fönstrena i husvagnen och i taket så det inte skulle bli för varmt (för det var ändå rätt så varmt i luften) men gud va kallt det var att vakna.. när de fortfarande stod öppna! Men vi grillade ialla fall och åkte in till Mörbylånga (1,5 mil från Färjestaden) där det var marknad, en rätt så stor marknad faktiskt. Men oj ojj vad regnet öste ned när vi gick på marknaden. Jag testade en massagekudde som skulle kunna utföra mirakel... Den kostade 1500 spänn men vi avstod!

Här kommer lite bilder från Öland



farfar och Samuel på Öland


Samuel i farmor och farfars husvagn


i dörröppningen...


frukost i husvagen...


marknaden...

Nu åker vi!

då var det dags att åka till Öland, bilen är full med packning.. täcken, kuddar, väskor mm! Vi ska till Talluddens camping, blir en runda till Borgholm också. Vi ska sova i svärföräldrarnas husvagn. Kanske åker vi till Ölands djurpark imorgon om vädret är bra!?

Lägger in bilder när vi kommer hem!

Tjingeling på ett tag..

fler bilder från resan...

på Avenyn


Universeums fiskar


En till Universeumbild...


Vattenfall i Botaniska Trädgården


Restaurang "Tyrolen" på Liseberg


efterrätt till alla barn = isglass


sitter på "Burger King" på Avenyn


Lisebergs-loopen, inget för mig!


Liseberg




bloggpaus? Nej bara semester...

då har jag bloggpausat ett tag då vi har varit på semester, ska försöka sammanfatta resan till Göteborg så gott jag kan! På väg med Kust till Kust tåget till Götet så var Samuel som tokig, han ville inte sitta still efter en sådär 20 minuter och springa omkring i tåget går ju inte heller. Inget var bra nog till honom, han måste ha varit väldigt trött eller nåt! Väl framme så köpte vi Göteborgspasset på turistinformationen i Nordstan, (herregud vi höll inte på att hitta dit).. snurrade säkert med barnvagnen åt alla håll och frågade oss fram.. suck! Väl framme med spårvagnen på Mölndalsvägen så hittade vi vårt Vandrarhem mitt emot Liseberg och Universeum. Fick tipset om detta vandrarhemmet på FL men hmm vad kan jag säga om det? Tjafs om att vi inte fick avböja vår natt mot söndagen började redan vid ankomst.. trevligt? Näe, skulle ha avbokat den natten minst 48 timmar innan avbokning men vi gjorde det 50 timmar innan istället.. sjysst va!? Näe, jag sade att vi inte tänker betala för en natt vi inte ska sova där.. men hon sade att vi var tvugna göra det, och att de hade ändrat sina bokningsregler/avbokningsregler. När då? Efter jag gjorde min bokning den 12:e maj! Och inte stod det heller på vår bekräftelse i vårt mail vid själva bokningen. Ja ja, skit samma då tänkte vi till slut det blir nog bra. Väl framme däckade Samuel efter en 30 minuter ungefär. Han var helt slut och sååå trött stackarn! Så torsdagen var helt enkelt en tröttsam dag. Vi gjorde inget särskilt då utan vi tog det mest lugnt. Fredagen gick vi i Nordstan och åkte på sight-seeing tur med buss och gick på mysiga restauranger och caféer. Vi åt på Condeco flera gånger, så mysigt ställe! Och vad många sushiställen vi såg överallt, men inget vi testade ändå. Bilder från Liseberg kommer senare!! Det var mysigt och väldigt trevligt på Liseberg, vi åt på puben "Tyrolen".. pommes med kött och bearnaisesås.. mums!! Samuel tyckte om att åka karuseller med Pernilla, bl a kaffekoppen.. jag och Magnus åkte bergochdalbanan medans min kompis Pernilla tog hand om Samuel!

Här kommer bilder från vår 4-dagars resa till Göteborg

05.30 på morgonen.. trött? JAAA



tåget på väg... till Göteborg


seight-seeing turen med bussen


fiskekyrkan


Samuel i tågfönstret


någon kyrka vi fotade


den guidade bussfärden genom staden (efter vår guidetur)


vy från båten "Paddan"


roligt åka med "Paddan"


Masthuggarkyrkan om jag inte minns fel


vi i bussen genom Götet


Svenska mässan (var med min väninna Pernilla på hälsomässan här tidigare i år)


pelikaner i Slottskogen


sälungar simmar (Slottsskogen)


rovdjur?


getter i Slottsskogen


blommor i Botaniska Trädgården




"Paddan" har lämnat land..



dagen innan Göteborgsresan...

nu sitter vi och fikar hela familjen, kaffe och Bragokex.. Magnus ska se om han kan överföra lite bilder från filmkameran, hos sina föräldrar på deras dator då vår dator är lite knepig. Då kan vi ta med filmkameran till Göteborg! Vi tar Kust till Kust tåget imorgon bitti och nästan allt är packat och klart, förrutom mina egna saker. Jag ska försöka ta med mig så lite jag kan till mig själv (blir bara jobbigt kånka runt på).

Här var vi 2006... de hade en mysig utegård så vi satt där och fikade!

Mysigt Café i Göteborg (minns ej namnet tyvärr)

tisdag kväll...

då var det kväll igen, idag har jag inte gjort mycket förrutom att jag har tränat på gymmet i simhallen. Gick bra och det var kul, började med att värma upp på en step-up maskin (där man svänger benen åt sidan, typ som när man åker slalom).. var jättejobbigt men bra träning för benen och magen! Sen körde jag till Rusta en runda och det blev lite spaning i andra affärer innan hemfärden.. that´s it for today!

tisdag förmiddag...

jaha, då var vi hemma igen efter en jättetrevlig 60-års fest (för svärfar). Mycket folk och trevlig stämning. Alla var glada och bjöd på sig själva! Har nog världens bästa svärföräldrar tror jag! Vi åt chivabbsi..!? Inte fan vet jag var det namnet kommer ifrån eller hur det stavas.. men något järpliknande kött iaf!! Så himla gott och en massa andra goda tillbehör. Jag hjälpte till med disken efter maten eller det var bara jag som diskade.. gick bra även om vi var många. Var inte alls jobbigt! Jag körde så det blev ingen alkohol för min del. Vad händer här idag? Jag ska iväg och träna i simhallen (som har gym) om en stund. Måste röra på mig nu känner jag efter matfrossandet igår!!

Skriver mer sedan..

måndag morgon...

då var det måndag, men jag kan inte säga måndag igen... det säger jag bara när jag ska till jobbet! Så nu blir det bara måndag.. men inte vilken måndag som helst. Svärfar fyller 60 år idag, vi ska dit klockan 17.00 idag, han ska få en Canon Ixus 950 IS, blommor, och ett restaurangbesök.. Jag ska iväg och klippa mej på Spader Kung om en stund och Magnus ska också klippa sej men inte på samma ställe. Jag ska ha en svart silkestopp från Aima och svarta byxor, Samuel ska ha skjorta och byxor. Nu är det bekräftat, att jag och mamma ska åka utomlands i september!! Ska bli så skönt åka iväg!! Ska kolla på olika alternativ, Turkiet, Tunisien, Gran Canaria eller nåt annat! Sol och palmer måste det vara iaf! =)


en regnig söndag morgon..

då var det söndag och regnet hänger i luften, det är mulet och grått. Låter inget vidare va? Igår var det över +30 grader varmt så det är faktiskt rätt så skönt med lite omväxling. Samuel spillde nyss ut mitt kaffe några centimeter från datorn, men som tur är klarade sig datorn utan att ta skada. Vill inte ens tänka tanken på vad som kunde ha hänt. Har flera hundra bilder på datorn som inte får gå förlorade. Ja ja, vad ska hända här idag då? Vad jag har planerat idag är att jag ska åka till en nyöppnad affär som säljer sängkläder.. som Anita på jobbet tipsade mig om. Vi behöver fräscha upp garderoben med nya sängkläder! Visst är det härligt att gå och lägga sig när det doftar rent och nytt!? Nu ska jag spana in på mina favoritbloggar..

fortsättning...
då var det kväll nu då och idag har vi varit i olika affärer, bl a lunchade vi på Hennings på Citygross, gick in i den nyöppnade butiken Gripsholms (inredningsbutik) där vi köpte 4 st stora blåa krukor för bara 20 spänn!! Sen åkte vi till Norremark och gick på möbelaffärer och kikade. Tyvärr var Samuel alldeles för trött så det var bara att gå nästan direkt. Slutligen så köpte vi detta underbara fynd på Jysk! Ja, Jysk faktiskt! Car´s från Disney, en stol + bord! Så här ser det ut!! Allt för 100:-, en riktig fynddag alltså!! =)

Det nyköpta Car´s bordet + stolen


en till bild...


och en till... på Samuels rum

I:a lördagen på min semester..

idag har jag varit på stan själv en runda, köpte en blommig klänning på Indiska.. men den fick åka tillbaka lika fort som den kom hem! Provade den hemma och den var alldeles för stoor.. så vi åkte in hela familjen och jag lämnade tillbaka den, sen gick vi på Claes Olsson, Åhléns och tog en medhavd fika på en bänk utanför Kappahl. Sen avslutade vi stadsrundan med att gå in på Inspiration (fd Duka), och det var ett riktigt kap jag hittade där! Köpte dessa underbara svartvita koppar som dessutom var på rea!! Ett riktigt fynd alltså! Så här ser dom ut!!

Här är kopparna


och en till bild på fyndet!


Klänningen jag lämnade tillbaka


Samuel nyfiken på en fontän mitt i stan

hemska ögoninfektion..

suck, har fått en hemskt jobbig ögoninfektion som inte verkar gå över. Är svullet och illrött i båda ögonen nu.. Aj aj, gör ooont också! Ska till vårdcentralen om en stund, klockan 10.00 och kolla upp vad det kan vara. Blir nog ögonsalva eller droppar eller nåt!? Nu till nåt roligare... JAG BÖRJAR MIN SEMSTER FROM IDAG!! Så nice, så himla underbart! Kan ju inte jobba hela dagen idag när jag knappt ser nåt.. är suddigt och besvärligt det här!

var förresten och badade igår med min lilla älskling, vi var på Evedal.. vädret var helt underbart! +27 grader ute!! Massor med folk såklart och en del hopptält där, men jag köpte istället en Piggelin till Samuel som han ville ha. Han säger Kammolin till Piggelin, inte direkt samma.. han skrattar alltid när han ska säga Piggelin och det blir Kammolin istället. Var nyss på toa på jobbet och gud va rödsprängda mina ögon är nu, dom måste tro att jag har lipat eller nåt!? Fy va ska dom tro på jobbet egentligen? Ja ja, jag ska ju hem snart så..

Bilder från Evedal igår


Samuel äter Piggelin i den starka värmen, men var är glassen!?


Här satt vi och fikade igår


Här är jag


Samuel äter hemmagjorda blåbärsmuffins men var är muffisen nu?



En verklig överraskning!!

blev så glad igår, fick ett sms från min mamma som löd: Hej kära dotter, jag har ett erbjudande. Ring mig! Kram mamma. Ringde genast upp för att kolla vad hon menade, men inget svar. Mamma var på jobbet då jag ringde. Det gnagde i mig hela förmiddagen och inpå kvällen då jag fick veta att hon ville åka på en solsemster och dessutom så ville hon betala för hela kalaset förrutom fickpengar förstås! Vill du åka med bara mig till Gran Canaria, Las Palmas frågade hon!? JAAA självklart, mamma det vill jag gärna. Du får fundera ett tag sade hon. Fundera!? Nej, varför då.. vi åker! Min kära mamma bor inte i samma stad som mig, det är faktiskt 150 mil vi har till varandra. Sverige är lååångt eller hur!? Vi får flyga från Stockholm så möts vi ungefär halvvägs. När ska vi åka då? Vi bestämde att vi åker antingen september eller senast oktober.. inte alls länge dit ju! Vad jag längtar till soolen nu alltså..



nu till nåt inte så kul, jag har fått en ögoninfektion av min son, måste vara han som har gett mig det då han hade det för några dagar sedan! Fick stanna hemma från dagis då. Däremot har jag bara fått ögoninfektionen i det högra ögat. Gör faktiskt lite ont.. och vi som ska till Göteborg på onsdag! Jag ska ringa och kolla om det finns någon effektiv huskur man kan göra själv!

skriver mer sedan!

ååhh va mysig spis detta är, eller hur!?

hittade denna mysiga lekspis på "Hulteribulter" på Lidingö.. vad tycks!? =)



endast det bästa till den bästa säger man ju!! =) Min gosse skulle älska denna spis! Kanske jag köper den snart..

näst sista dagen innan min semester!!

sitter här på jobbet och skriver, ska strax skynda iväg och hämta lite kaffe innan vi har alldeles för mycket att göra! Men jag gillar att ha mycket att göra på jobbet faktiskt, då känner jag mej extra effektiv och vet att jag har gjort något bra när jag går hem för dagen. Jag behöver en kamera, en alldeles egen kamera. Har så länge lånat min sambos kamera som inte alls är så bra som jag önskar! Denna kamera skulle passa mej som handen i hansken! Eller vad tycker ni!?

Info:
Modell: Olympus U850 SW Rosa
Digitalkamera 8 megapixel, 3x optisk zoom, vattentät ner till 3 m och stötskyddad för fall upp till 1,5 m. Jag som har en vild son på dryga 2 år där hemma.. vilken kamera slår detta med fall upp till 1,5 m..!? Pris!? Vet inte ännu..




Buy the way, jag har så himlans ont i nacken idag. Är inte riktigt kompis med min säng heller, så jag skyller på dej min vän! AJ AJ, jag kan inte röra huvudet till vänster alls idag, hoppas det går över fort! Måste va nackspärr eller nåt! Huughaa!!

Har nyss protokollfört på mitt jobb och mailat ut till alla, hade möte nyss för oss som tillhör telefonigruppen! Var mycket nytt man bör känna till!

"Hissat & dissat" idag!!

Igår blev jag inbjuden av ett undersökningsföretag att delta i en undersökning på ett hotell i min stad! Kul tyckte jag och jag skulle dessutom bli belönad med 400 kr + middag under kvällen för själva undersökningen! Undersökningen ska handla om "trygghet i hemmet" och ska ta cirka 2 timmar.. Jag tackade såklart ja till det efter att ha surfat in på deras hemsida! Kul va!?

Det blev sen en lång kväll igår, var i Skruv (en tråkig lite byhåla) med Gunilla och jag kom väl hem vid 20.30 tiden ungefär.. suck! Vad skönt det var att äntligen få komma hem, och jag hann se Samuel i 2 minuter bara.. =( innan Magnus skulle köra honom till farmor och farfar (skulle sova över där) eftersom vi helst inte vill vara lediga från jobbet såhär innan semestern börjar. Han har en ögoninfektion (ganska lindrig) tycker jag, men dagiset ville att han skulle stanna hemma eftersom han kan vara en smittorisk för de andra barnen.

Längtar till vår Göteborgsresa börjar.. ska bli skoj träffa min goa vännina Pernilla också! Inte ofta vi träffas tyvärr, hon var så gullig och skickade ett vykort till mig, med gratis inträde till Liseberg.. snällt va!? =) Men vi kommer ändå såklart att köpa Göteborgspasset när vi är där, det tjänar man på säger ju alla!

Funderar också på om det är något annat vi inte får missa när vi ska till Göteborg..!?? Liseberg, Slottskogen, Botaniska trädgården, Avenyn, Paddan, Skärgårdstur.. mer då!?? Nån som har nåt tips där ute!?? =)

Nu mina vänner - ska jag Hissa & Dissa
Nu ska jag hissa och dissa här på min blogg!! Älskar ju folket på Rixfm så nu tar jag detta i egna händer! Kul va?

Dagens Hissa - måste för mig vara att jag har så himla trevliga arbetskamrater och att arbetsmiljön är så avspänd. Kan såklart diskuteras men fokus på det positiva blir det idag! Sen måste jag ju hissa att jag har förlagt min semester till juli månad, då min mamma och hennes karl ska komma till oss! Jag måste ju även om det är för sent, hissa den svenska sommaren och då är det midsommarmaten och allt gott man äter jag hissar! Kan något slå det? Det tycker inte jag ialla fall.. Jag måste bara hissa min kära mormor, hon är världens bästa och klokaste kvinna på så många sätt!!

Hör här bara:
man kan tala med min mormor om allt, hon skickar gulliga brev, vykort, trisslotter, uppmuntrande ord och så är hon så himla go att prata med. Hon är A L D R I G nedlåtande mot mig. Jag är nog det bästa som finns känns det som och glad är jag försås för det! Hon låter nästan som Astrid Lindgren (barnboksförfattaren). Söker folk en ny barnbokspratare, så finns ingen som passar bättre till det än just min kära mormor! Och självklart ska jag skicka ett fint vykort till henne när vi åker till Göteborg. Hon är 85 år gammal och pigg och supersmart.. vill inte ens tänka tanken på att man någon gång kan förlora henne!! =(

Dagens Dissa - jag dissar såklart den svenska sommaren också, inte för att sommaren är tråkig utan för det pissdåliga sommarvädret som erbjuds! Vad pysslar vädergudarna med egentligen!?? Semester året runt eller?! Sen dissar jag alla busschaufförer i vår stad som bara kör rakt ut utan att se sig för om det är bakomliggande bilar som är bakom!! Skärpning till er och en stor risbukett får ni från mej!!! Aaarg!! Sen ger jag dom även en 2:a dissning pga att många busschaufförer bara börjar köra när en äldre människa går sakta för att sätta sej på sin stol!! Hallåååå??! Människan sitter inte ned, så stanna bussen liksom! Det hände en gång när jag var på väg.. till skolan att jag sade till en busschaufför på skarpen, när detta hände en gammal dam!! Tog lite tid ok, men så gör man bara inte! Sen dissar jag folk som svär ofta, låter så obildat och är bara tråkigt! Fy skäms!!

Nåja, nu blev det ju många dissningar och hissningar idag.. ska nöja mej med mindre framöver!

"Vad hissar och dissar ni kära läsare"?? Låt höra!!

RSS 2.0