Turkiet-resan...

jaha, då var man här igen.. ska försöka sammanfatta Turkietresan så gott jag kan! Resan började med att vi träffades på Arlanda för att sedan ta oss gemensamt med flyget till Turkiet. Vi fick vänta i några timmar innan vi lyfte, spännande men också tröttsamt att vänta. Väl uppe i luften kändes allt jättebra, vi köpte småflaskor med vin och gin & tonic, och fick även mat på flyget. En trivsam resa helt enkelt. Väl framme i Turkiet var vi sjukt trötta av resan. Vi åkte sedan buss (transfer) till hotellet i över 1 timme och 15 minuter. Ännu mer trötta blev vi av det. När vi ankom till hotellet (Side Village) så var jag helt slut! Trött som jag var så ville jag bara komma i säng... men vad hände? Jag fick börja semestern med att rengöra rent toaletten från ett cerisefärgat nagellack som jag tappade i tvättfatet. Ceriserosa lack över hela badrummet med glasskärvor av det sönderkrossade lacket. Aj blod kletades ut på klinkergolvet. Japp, blod från glasskärvorna i mina fötter. Fan. Helvete. Bra början eller? Näe, inte direkt. Rengöringen tog väl 1.5 h ungefär. Sedan väntade sömn i stenhårda sängar. Ännu bättre. Suck. Härligt. Låter inte så inspirerande resa va? Jag är inte färdig ännu. Så bara vänta.

1:a dagen (torsdagen) åt vi lunch i den lilla byn vi bodde i. Kumköy. Mysig by med en massa desperata turkar. Elakt sagt? Nej, sanning. På kvällen var vi på en turkisk modeshow på hotellet. Mycket trevligt med god mat och bra stämning. Alla var glada.

2:a dagen (fredagen) tillbringade vi på stranden. Kumköy beach i all ära. Härligt med medelhavets glittrande vågor men vågorna var skyhöga. Inga varningsflaggor uppsatta. Eget ansvar tänkte jag. Måste ha hänt olyckor där pratade vi om. Många små barn badade som tokar där ute. Jag sade till en liten pojke att han skulle gå närmre sin pappa, men tänke samtidigt att fan, det måste väl pappan själv fatta eller? Inte mitt ansvar tyckte morsan. Kvällen avnjöts med magdans av duktiga magdansare/dansöser. Inte de smalaste magarna, men inte feta heller.

3:e dagen (lördagen) var vi på förmiddagen vid poolen på hotellet. Fräscht med en sandfri dag tyckte jag. Eftermiddagen, kring 16-tiden "turkisk tid" åkte vi Dolmus in till Side. Dolmus är en minibuss som kör turister till önskade platser. I side åt vi en Gordon Blue, jättegott sade mamma. Nja, inte enligt mej. Det var det mest olagade köttet jag har ätit. Jag var tvungen att gå in på toa på restaurangen. Lite påstridig men ändå trevlig personal. De kom med en miniskölpadda som de satte på vårt bord en stund. Vi fotade vår tur i Side vid amfiteatern, gamla ruiner och kultur jag inte begriper mig på. Är dåligt beläst märkte jag. Vi drack en irish coffee vid en mysig strandrestaurang i Side. En god men jättestark irish coffee. Ett litet turisttåg (som liknar ett leksakståg) tog oss tillbaka till Dolmusen vi skulle åka med på väg hem igen.

4:e dagen (söndagen) var jag själv på det kända turkiska badet. Hamam för hela slanten. Vad är Hamam undrade jag när jag kom dit? Allt började med att jag väl framme i det turkiska badhuset fick sitta i en eulkalyptusbastu, stickande känsla i ögonen när jag precis gick in i bastun, men härligt efter en stund. Uppfriskande till tusen. Sen vilopaus i stolar en stund, innan vi blev guidade in i marmorbastun. I den låg några turister och blev skrubbade, tvättade, masserade knådade av turkar som har detta som sysselsättning. Otäckt till en början, men skönt efteråt. Inte något som går att förklara, det måste upplevas. I marmorbastun träffade jag på ett par från Växjö, vars son jobbade på mitt gamla jobb. Herregud vad världen känns liten ibland. Trevliga var dom. Hamam är inget jag kommer göra igen men defenitivt en upplevelse. Denna dag var vädret som värst, ösregn, åska och blåst. Jord från blommor, planteringar rann snabbt ut i den vackra hotellpoolen. Badförbud upprättades. Men blev snabbt bra igen, redan dagen efter kunde man bada där igen om man ville.

5:e dagen (måndagen) var vi på stranden. Vi åt hamburgare på strandrestaurangen, serverad av hotellpersonalen. Vi var i Kumköy hela dagen, på kvällen åt vi en kycklingrätts om hette Bambi, godaste maten på hela vistelsen.

6:e dagen (tisdagen) var jag och mamma på stranden igen. Vi åt tonfiskpizza till lunch efter en massa bad i medelhavet. Jag fick en del kallsupar av de höga vågorna och jag fick halsont av det salta vattnet som oönskat kom in i min mun. På stranden träffade jag Frida och hennes mamma. Trevliga människor från Uppsala. De bodde på samma hotell som oss. Jag umgicks med Frida sent på kvällen efter barbecuekvällen på hotellet. Jag hade ordnat med en rolig överraskning åt min mamma som fyllde år just ikväll. Jag sade till en servitör att han skulle ordna med en coctaildrink till mamma och det gjorde han, samtidigt som drinken bars ut spelades det i högtalarna: "Happy Birthday To You" refräng... morsan skämdes då alla klappade händerna och en del kom fram och sade grattis! Men kul var det!  Plötsligt efter jag och mamma hade ätit och skulle ta en promenad så dök en fotograf upp. Han började fota oss och det slutade med att jag och morsan poserade vid blommor, palmer, vred oss i alla de möjliga ställningar för att fånga en bra bild. Sedan fick vi välja ut de bilder vi tyckte var bäst, så vi valde några stycken jag ska rama in snart. Jag och Frida satt på vår balkong. Hon berättade att hon hade en flört med två killar som var turkar. Jag såg i hennes mms att en av killarna var samma kille som stötte på mig. Hm. Frida jobbade på Arlanda och hennes mamma med skönhet i form att att man kan injicera något ämne för att förstora sina läppar mm. På morgonen hade jag varit tilll Side för att hämta en diamantvinst från kvällen innan. Vad var det för diamant med 14 karat jag hade vunnit undrade jag från måndagen? Hm. En 2-milimeters diamant enligt säljaren i juvellerarbutiken. Fin visst, men vad ska jag med den till tänkte jag. Fisförnämt av mig? Kanske. Men den var ju så liten. Undrar hur mycket den egentligen är värd? Tanken var såklart att jag med den pyttestenen skulle få den ditsatt i ett smycke som jag skulle betala för. Billigast smycke som gick att köpa var ett halssmycke för 11.000 SKR. Hm. Blev det något köp? Gissa själv.

7:e dagen (onsdagen) hemresedagen. Vad gjorde vi då? Vi latade oss vi hotellet, badade i poolen och pressade "sool" alla kvarvarande minutrar i värmen. Jag fick en idé att jag skulle klippa mig, då hotellet erbjöd klippning för endast 75 SEK. Pinsamt billigt. Så jag bestämde mig. Jag skulle klippa mig. Funderade först på klipp + färg men vågade inte göra allt samma dag vi skulle hem. Jag blev jättenöjd med den billiga klippningen och innan jag skulle gå så frågade frisören om jag inte ville ha massage också. Ja, varför inte? Vad skulle det då kosta? Bara 15 SEK. Ett skämt? Nej, sant så jag lät frisören massera mig. Efter ett par minuters massage började jag uppleva obehag. Tyckte att det hela inte längre handlade om någon massage utan ett förföriskt försök att få mig tänd. Herregud. Vad ska jag göra? Ligga kvar? Var till slut tvungen att resa mig och säga: You are finished now, I have to go now. Ut genom salongen halvrusade jag och berättade det hela för min mamma som låg där ute i en solstol och solade. Vi skulle ju hem så inget jag brydde mig om mera, bara jag slapp se den mannen igen.

Flygresan hem på kvällen var också tröttsam.. ville bara sova. Måste vara värmen som tog ut min ork. Bussresan till Antalya tog över 1 timme. På Antalyas flygplats blev flyget försenat 1 h ungefär och vi fick vänta i ett par timmar innan vi fick gå ombord. Mamma hade jätteont i sina ben, dom svällde. Tyckte så synd om henne.

Turkiet var en häftig upplevelse, ett enormt gästvänligt land (nästan för gästvänligt) - man får aldrig vara ifred.. med många trevliga turkar men vart var alla kvinnor? Hemma och städar, lagar mat? Såg endast ett fåtal kvinnor ute. Kan för lite om muslimsk kultur. Läste att de i Turkiet bor 96% muslimer, 2 % judar och 2% kristna. Alltså så är det den muslimska religionen som regerar landet. 

Något att minnas är att det sker böneutrop cirka 5 gånger/dag i så kallade minareter. Turkarna ber till Mekka tror jag.

Bilder kommer!!!

lördag 13/9!!!

har precis varit och tränat, blev styrketräning/konditionspass (mellan låg-högintensivt, lagom) alltså.. sedan blev det en fika på Cardinal med Maria, var kul se henne igen och prata lite skit! Hoppas vi kan ses lite oftare framöver.. snart ska jag hem till Samuel, M ska och flytta möbler med sin kompis. Tar nog några timmar.. Samuel och jag kanske ska gå ut på en långpromenad, får se vad jag orkar med när jag kommer hem!?

nåja, dags låna lite böcker nu.. på bibblan där jag är just nu.

Se you!!

1:a arbetslösa dagen...

har ju jobb på G, väntar ivrigt på besked men fram till dess så måste jag skriva in mej på arb.förmedlingen. Sagt och gjort, fick vänta lääääänge på att få komma in till en platsförmedlare (och good va konstig han var) Så seg och långsam, fy usch. Skönt att jag äntligen har varit där och gjort allt som behöver göras. Han gav mej ett datum när jag ska vara med på ett basmöte/infoträff och just det datumet kan inte jag. Har rätt att ha Samuel på dagis 15 h/vecka nu, tis-torsd och han fattade inte att jag inte kunde ta med honom på infoträffen på af. Hallå??! Vadå trög eller?! Suck!! Nåja, allt löser sej, hoppas jag får det där beskedet om jobbet idag!!

Ska hem nu, men först ska jag hämta plutten min.. *älskar dej lilla gubben*

sista arbetsdagen idag!!!

det är med lycka, vemod, glatt humör, lite sorg jag lämnar min kära arbetslplats! Det är faktiskt dags för mej att börja mitt nya friska, sunda, liv nu. Nytt jobb, nya vanor, mer tränin och min drastiska livsstilsförändring (med viktnedgång). En ny fas helt enkelt. Alltså tack och hej säger jag nu!!

Ska unna mig själv en lyxig chokladkaka och en god latte idag! För det är jag värd!! Sen ska jag också föra dagbok över mitt "nya" liv.. där jag ska notera tankar, ideér, framtidsplaner mm.. ja allt som bidrar till min egna persons utveckling!!



Heeelvete vad mycket man nu ska fixa då!!

suck. djup suck. ringde Sif idag. facket jag är med i. fick skriva ut 3 sorters handlingar som ska fyllas i och skickas in. men först ska chefen fylla i arbetsgivarintyg, antal arbetade timmar under senaste året. blir nog rätt så många timmar, har inte hög frånvaro alls. sen ska jag fylla i en "anmälan om arbetslöshet" och skicka med ansökan + en blankett till. det positiva med detta är ändå att det ser ljust ut för mig på jobbfronten. jag verkar ha ett jobb så gott som fixat men fram till dess och innan det blir så, innan det är bekräftat så gäller detta helvete med a-kassan. suck.

nu har jag fått klaga lite. känns bättre. dags jobba vidare nu, näst sista jobbdagen på detta stället.

dags gå mot nyare tider!!

allt som händer har väl en mening ändå?!! eller?!

behöver en smaksatt latte nu känner jag.. f*n varför har vi ingen lattemaskin här på jobbet?

resfeeeber!!!!!!

längtar ihjäl mej efter att få sätta mig på tåget till Sthlm - med resa vidare till Turkiet (Side)! Ska bli underbart härligt att få njuta i sol och värme!! Precis vad jag behöver såhär års och nu när det nalkas nya tider för mej med nytt jobb och allt! Vad passar då inte bättre??

Här ska jag möta morsan.. hoppas hon hittar dit!??



Magnus i Luleå - du jag ska fan spana i min blogg nu och leta efter det du säger att jag har skrivit om!! haha

sista jobbveckan!!

första dagen på sista jobbveckan idag, trist, skönt, kul, dags för förändring? rätt läge i mitt liv? ja, jag tror faktiskt det. Hoppas jag får jobbet jag har sökt. Skulle vara nice, riktigt kul! Men det är topphemligt ända inpå slutet.

vad har jag gjort  i helgen då? Fredagskvällen var lugn, i lördags var en lördag jag helst vill glömma. Skjutsade M till en kompis, de skulle festa. Jag skulle hämta M, M ringde kl 01.50 på natten, upp och hoppa och ta på Samuel kläder och köra iväg. Väl framme på plats, väntar.. väntar.. väntar.. men vad fan, vart är han? Ringde M:s mobil, som var kvar i bilen.. suck! Körde hem igen då utan M, arg och besviken på ovissheten.. vart tog han vägen? Sedan ringde han på morgonen kl 08.00 (jag och Samuel somnade vid 05-tiden) Samuel hade svårt somna om.. tack för det! 3 timmars sömn, lovely!! Not nooot!!! Vi somnade var ursäkten, hämtar jag M mer? Nä, skulle inte tro det.. på fredag kan han f*n ta sig hem själv hur bäst han vill eller slagga hos någon annan.. Who cares!!??

nåja, vad hände sedan då? Jag körde och hämtade M på lördagsmorgonen vid lunchtid, så vi körde och fikade på "Toftastrand".. var gott med en latte och en macka..


Mitt nya pass, äääntligen!!

tror ni jag hämtade passet på polisstationen igår? Y E S!!! Nu kan jag släppa den tanken. Sitter nu på bibblan, har lånat nya Alfonsböcker till min lilla älskling.. han kommer bli såååå glad för dom när jag kommer hem. Sen har jag lånat en Labolinabok, en av spökböckerna (dom snälla spökena) alltså!

Ska snart till Panduro och köpa fingerfärg och ett förkläde till Samuel. Vi ska pyssla i eftermiddag. Ska också köpa vattenfärg som vi ska måla med. Sen ska jag träna på Hälsostudion, de har öppet hus denna veckan!

syndade igår, drack en hasselnötslatté på Åhléns innan intervjun jag var på. Intervjun gick jättebra, hoppas jag får jobbet. Men det är topphemligt än så länge. Ingen idé att fråga mig!


strömavbrott!!

då var det helg igen då, vad ska jag göra i helgen då? Ev ska jag till stan imorgon, eller jag ska iaf träna i simhallen först. Får se om jag åker själv eller tar Samuel med mig.

Och det där jäkla passet, inte fan har jag hämtat det ännu. Färdig för evigheter sedan ju. Nu måste jag bara hämta det. Vi åker ju snart!

imorse hade vi strömavbrott på jobbet, datorn bara stängde av och allt lyse försvann. Snopet, ja men alla drabbades. Var efter luchen på Lidl och köpte en grej till Samuel, en träkub/leksak med en massa kulor och färger, rittavla mm. 100 spänn, billigt! Ikväll ska vi äta kinamat, M ska köpa med sig det hem. Men först ska jag på en intervju, men den är hemlig. Inget jag avslöjar än.

Hur gick det??

tror ni jag hittade några byxor igår?! Hm. Kanske det. Näe, jag tog inte tag i byxköpandet alls. Jag tränade på Nordic Club istället. Var så skönt. Fick hjälp av en snäll kvinna som tränade där med magövningar. Magövningar man kan göra själv hemma eller på gymmet utan draghjälp av maskiner. Supereffektivt! En stor ros till henne.

Vad händer idag då? Jobb & mera jobb. Ska inte träna ikväll. behöver vila lite. Imorgon ska jag på kräftfest och Samuel har tid för 2 1/2 års kontrollen på BVC. Spännande. Nä, vääldigt spännande.

byxlösa jag!!

alltså, varför har jag inte lyckats hitta några passande byxor till mig och varför har jag så svårt hitta ett par som passar perfekt? Hm. Dags för förändring. Idag tycker jag att jag kände mej fin, men det var imorse. Nu känner jag mej bara tråkig och nästan byxlös. Mitt för tillfället extremt begränsade byxutbud känns hopplöst. Dags att inhandla byxor och det "pronto". I min garderob hänger ett par H&M jeans (som sitter bra) och så äger jag ett par svarta H&M finbyxor (en bred modell). Det är allt. Ska alltså till stan efter jobbet. Jag ska hitta minst ett par innan jag åker hem.

så länge så är jag sååå sugen på "Örtbakad kyckling med squashtagliatelle"..

(recept från: www.recept.nu)

Ingredienser

4 4 st kycklingfiléer
1 1 kruka färsk basilika
0.5 0.5 kruka persilja
50 50 g färsk parmesan
25 25 g valnötter
1 1 st vitlöksklyfta
2 2 dl creme fraiche
salt
vitpeppar
4 4 squashfrukter
1 1 tsk salt
ca: ½ dl god olivolja
1 1 knippe färsk bladpersilja
rivet skal och saften av en citron
havssalt och nymalen svartpeppar
50 50 g grovt riven färsk parmesan
Garnering: valnötter, basilikablad

Squashtagliatelle:
4 4 st squashfrukter
1 1 tsk salt
0.5 0.5 dl god olivolja
1 1 knippe färsk bladpersilja
1 1 st citron, rivet skal och saft
havssalt
nymalen svartpeppar
50 50 g grovt riven färsk parmesan
Garnering: valnötter, basilikablad


Gör så här

1. Skölj av Squashfrukten och hyvla "tagliatellestrimlor" med hjälp av en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsfast form. Lägg basilika, persilja, parmesan, valnötskärnor, vitlök i en matberedare och kör till en smulig massa.

4. Lägg crème fraiche i en skål och rör ner örtblandningen. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på kycklingfiléerna och stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

5. Lägg över squashtagliatellen i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och saften av en citron och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja, riven parmesan och strö på flingsalt och malen svartpeppar.

6. Servera kycklingfiléerna med den kalla squashtagliatellen och garnera med basilikablad och lite valnötter.


lilla älsklingen har namnsdag idag!!

grattis gubben, önskar mamma på din namnsdag!! Du ska få nåt fint när du kommer hem! =)

buy the way, så är jag sååå sugen på en riktigt god Kaffe Latté just nu.. men men.. sött, sötare och sötast.. hm inget alternativ för mej just nu då jag ju äter GI-mat.

Men kan man inte motstå så kommer här lite tips på en nyttigare och mindre fet variant.


Sojamjölks Latte

Sojamjölk har plötsligt blivit en het produkt. Anledningen är att allt fler har kommit på att sojamjölk passar alldeles utmärkt om man vill göra en sockersnålare kaffe latte! Det är superenkelt att göra!!

Gör så här

Koka upp 8 dl vatten i en kastrull. Rör ut 2 dl sojamjöl i ytterligare 2 dl kallt vatten och vispa ner det i det kokande vattnet.
Koka sojamjölken under omrörning i 5 minuter.
Låt svalna, och söta eventuellt med lite honung.

Sojamjölk håller i cirka tre dagar om du förvarar den i kylskåpet.

Receptkälla: Saltå Kvarn


RSS 2.0