Idag är ingen bra dag! =(

fy vädret är trist idag, det regnar och jag är deppig.. vet ej varför.. eller jo, det gör jag ju egentligen! Jag mår alltid såhär när det regnar ute eller när det är molntätt på himlen, konsigt va!? Fast en del är ju känsliga för just väderväxlingar har jag hört. Ska googla lite på det nu.. behöver några uppmuntrande ord idag känner jag!

Passande bild va!?


jobbar iofs halvdag idag, ska till Gunilla på em.. sen äter vi middag hos henne ikväll!

En film jag bara ska se är... S Å K L A R T "Sex and the City" filmen.. synd att du Pernilla inte bodde här, men vi ses ju snart! =) Eller du Elisabeth "Bettan", du hade ju velat se filmen.. eller hur!?

Här är stjärnorna från filmen:


och såklart en "Röda Mattan" walk:
 

Sarah Jessica Parker:


Cynthia Nixon:


Kristin Davis:


Kim Cattrall:


och filmen förstås:

Hänt i helgen..

då var det söndag, sista dagen på denna veckan och vad har då jag gjort sista veckan innan min semester tar fart!? Igår var jag och min familj hos Magnus syster med barn, firade min Magnus och hans syster som har fyllt år! Åt smörgåstårta med tonfisk och räkor, supergod... den godaste smörgåstårtan jag har ätit! Jag hade gjort en morotskaka som jag tog med och den var också väldigt uppskattad, kul!

Så här såg jag ut när vi skulle åka... festfin va!? =) Kolla in halsbandet, jag bara älskar det! Inköpt igår på Sisters igår... toppen köpte jag på Aima också igår, så sval och skön att ha på sej!



Så här ser halsbandet ut, eller jag köpte faktiskt två stycken.. ett lite längre också som syns här på bilden!






Viktiga händelser då jag föddes "1976"...

Nu har jag knåpat ihop en rad händelser, en del viktiga och andra mindre viktiga 1976. Med inspiration från gårdagens radioprogram "Rixfm" som jag skrev om i gårdagens blogginlägg! En liten sammanfattning!! Min födelsedag var en torsdag har jag listat ut nu..

Viktiga händelser 1976
1) Sedan 1976 sänder Sveriges Radio program för de stora invandrargrupperna på deras egna språk. Program på 15 olika språk!

2) Den 27 mars 1976 bildas "Järnvägsgruppen Åmål-Årjäng" i det som en gång varit väntsalen i Svanskogs station av nio järnvägsintresserade personer från Värmland och Dalsland. Inte mitt intresseområde dirket, men en händelse ändå!

3) Olof Palme var statsminister och socialdemokratisk partiledare 1969-1986 samt Sveriges statsminister 1969-1976 och 1982-1986. Mördades på öppen gata 1986 i centrala Stockholm.

4) Förordning om jämställdhet i den statliga sektorn. Som första land i världen får Sverige då en lag mot våldtäkt i äktenskap. Likabehandlingsdirektivet. Direktiv om genomförande av principen om lika behandling av män och kvinnor i fråga om anställning, utbildning, befordran och arbetsvillkor.

5) RIksdagsvalet i Sverige 1976 hölls den 19 september. För första gången sedan 1936 fick Sverige en helt borgerlig regering.

6) Serietidningen "Farbror Joakim" startade 1976.

7) Stor jordbävning i Kina, i staden Tangshan. Mer info här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Jordb%C3%A4vningen_i_Tangshan_1976
Skalvet krävde 665.000 människors liv. Skalvet uppmätte en 9:a på den logaritmiska Richterskalan. 5 sådana skalv har inträffat i historien tidigare.

8) Sommaren 1976 började den stora bordellhärvan nystas upp i Sverige. En kvinna dömdes på sensommaren till 2 års fängelse för grovt koppleri.

Stackars gubben min, min lilla prins.. han har imorse fått en besvärlig ögoninfektion. Magnus hämtade Samuel från dagis efter frukost, jag åkte dit med honom i all hast imorse utan att tänka en tanke på att det är väldigt smittsamt! Själv är jag på jobbet nu, Magnus och Samuel är hos farmor och farfar just nu. Inte så bra idé tycker jag, men där är det ju lugnt..

en fika & shoppingrunda på stan "all by myself"..

såå skönt det var att gå en runda på stan alldeles själv, hade tid att gå på H&M, där jag köpte en blårutig skjorta till Samuel och ett par brunbeiga byxor till honom. Till mej själv blev det en vit kjol med en stor röd blomma på och ett svart sommarlinne. Efter shoppingturen gick jag och tog en Caffé Latte på Waynes Coffé, såå himla gott var det!! Måste dock spara mina pengar så jag kan shoppa och unna mej saker när vi har semester!

min kortaste arbetsdag..

vaknade i god tid imorse så jag kunde göra mej i ordning och platta håret och äta frukost! Helt underbart ha lite tid över på morgonen. Men oj, visst tar det tid att göra en till person färdig också, vem är då det!? Jo, min lilla älskling och mitt allt! Min alldeles egna lilla gosse! Han går efter mej på morgonen, ska med in på toaletten och har nu kommit på hur han ska öppna kylskåpet själv! Lilla gubben, kan jag inte få vara ifred ens på toaletten!? =) 

Sen på vägen till mitt jobb hörde jag på "galningarna" på Rixfm såklart, de är så roliga och förgyller hela min dag faktiskt! =) En kille ringde in till Rixfm och han var helt otrolig, han kunde ange exakt vilken veckodag det var, bara han fick ett datum och år! Titti, Roger och Gert gav sina födelseår och datum och han kunde exakt ange vilken veckodag det var just då!! Otroligt va!?? Jag googlade och fann ingenting på mitt födelseår 1976 och mitt datum! Varför? Så nu funderar jag nog på detta ett bra tag.. för visst måste man väl få fram detta själv! När jag hittar info om detta så ska jag skriva om viktiga händelser på min födelsedag/år på min blogg, jag lovar!! =)

Idag är det så skönt, för jag slutar alltid 11.30 på just torsdagar.. men inte så länge till för 4/8 börjar jag jobba heltid igen! Mina föräldrapenningdagar är helt slut! Ska bli skönt få ta det lite lugnt innan jag ska hämta Samuel på dagis.

satt och funderade och funderade.. igår på hur vädret ska bli till min semester!?? Det får bara inte regna och regna och regna.. då blir jag sur, skitsur! Ok, om det regnar nån dag men nu ska vädergudarna veta att de ska vara snälla mot mej!! =) Ska bli härligt åka tåg till Göteborg v.28 men först fyller Magnus pappa 60 år, så på måndagen firar vi honom! Vad köper man till en 60-årig svärfar egentligen!?? En blomma får han av mej som jag vet nu.. sen får väl Magnus stå för påhittet om en passande present!?

Hit ska vi i sommar, underbara Göteborg och Liseberg. Hoppas på roliga karuseller till min lille pojke också! Finns säkert en del barnkaruseller han kan tycka om!

Nån som vet vilka åtattraktioner som passar en 2-årig pojke!??

Lisebergskaninerna



25:e och löning!!

löningsdag idag, måste ringa lönekontoret i em och kolla hur lönen har blivit som den har blivit! Får mitt semestertillägg i augusti, underbaart! Försov mig imorse, skyller på min sambo.. vars väckarklocka ringer flera gånger, såå irriterande.. när man vaknar av det och tom kl 05.30.. såklart somnar jag ju om och vaknar inte i tid till mitt jobb! *grrr*

Idag jobbar jag till 15.30, ska jobba över 30 minuter idag pga försovningen imorse! Ska handla lite på hemvägen sedan, lite lax, frukt och müsli och torkad frukt (blir nog russin och plommon) tror jag.

Idag är det faktiskt jättemycket göra på jobbet så jag skriver mer sedan, har ej tid just nu om jag vill vara effektiv och det vill jag ju!

Hittade min bästa vännina här i datorn, så henne lägger jag självklart upp här! Saknar dej vännen! =( Snart blir du mamma!! =) Varför bor vi inte i samma stad numera? Lycka till på uppkörningen på fredag!!

Bettan och Magnus på Bishop Arms i Luleå


Och en bild på min kära syster förstås! =)



Gårdagens avsnitt av "Lyxfällan" på tv3..

Såg ni på tv "Lyxfällan" igår, på tv3?? Så dåligt att tv3 vinklar program som de gjorde i gårdagens, de vinklade programmet helt fel tycker jag och gjorde den medverkande kvinnan till "offer". Man är ju redan "offer" indirekt när man har tillåtit sig själv att leva ett liv skulder, men tv måste väl ändå ta hänsyn till den egna individen, eller!? Jag tyckte synd om kvinnan som var så skuldsatt och att budkillen som kom till hennes lägenhet tog alla hennes saker ifrån henne. Visst, de var ju tvungna att skaka loss 20.000 :- på ett dygn, men bara rycka med sig en del saker som kvinnan "bestämt" sade nej till tycker jag var himla dåligt. Skyll dig själv säger väl många, men det tycker inte jag. Jag tycker att ALLA människor förtjänar en 2:a chans, ja ALLA.. Varför ska en människa som tagit fel beslut i livet eller haft otur eller haft det svårt bli livstidsstraffad!?? Nej, programmet kommer inte få mej som tittare mer! Jag lockades av att få tips om min egna ekonomi för jag är inte heller en människa som ALLTID tar bra beslut!

Såg inte hela programmet, hur gick det med Bluestep!?? Fick hon ta lån där!? Om nån såg gårdagens program alltså! =)



Nu till nåt helt annat; surfar som vanligt in på min favvosajt och tänkte nu göra min alldeles egna "TO-BUY LISTA" där jag skriver om sånt jag vill ha eller bara får lust att köpa! Kan bli verklighet eller bara drömmar!

Visst är dessa muggar fina!? =) Ni har väl redan jättefina muggar hemma?


Vit mugg "Kummin" med fat (från Bolagret.se)

Svart mugg "Kummin" med fat (från Bolagret.se)

Underbart tidsfördriv; eller hur!? =)

jag måste bara köpa denna underbara tidning på vägen hem från "my work"..


älskar... även denna tidning förstås, men den kommer snällt hem i brevlådan 1 gång/månad. Trogen prenumerant som jag är på den!




vad läser ni!?? Inredning eller vad? =)

Ha det fint alla, dags kila hem nu.. jobbdagen slut nu!


måndag igen..

jaha, då var midsommar över då!! Trist? Näe, vädret var ju ändå skit!

     

ny arbetsvecka, låter kanske trist!? Det är faktiskt helt ok, ganska kul jobba när det är trist väder ute tycker jag. Min semester börjar om exakt 2 veckor nu så det är bara att köra på fram till dess.. sen blir det Göteborg och Öland föstås. Öland ligger nära oss så det är bara att ta en tur dit när man vet att det kommer bli fint väder! Ingen sol - ingen bilfärd dit. Jag har alltid funderat på hur det är att bo på en ö eller ort där det vintertid är nästan dött, för det är det väl!?? Känner ingen som bor på Öland så jag kan inte fråga heller.. Någon som bor där får gärna berätta iså fall!!

Väckning på morgonen.. *grrr*

Morgonen började med att jag försov mej, störde mej på sambons väckarklocka som han
A L D R I G vill stänga av, för han är sååå morgontrött!! Suck, grrr.. då vaknar ju jag och sen somnade jag givetvis om då jag själv skulle gå upp!! Kom till jobbet 08.30 idag.. är ändå så sällan jag försover mej, vet inte om det har hänt faktiskt!?



Spara eller slösa!??

funderar på det här med sparande till semesterkassan och jag får erkänna att jag har dålig koll på hur mycket pengar vi har! Det är nog lugnt, vi ska unna oss att ha trevligt och äta god mat på fina restauranger i Göteborg när vi ska dit v. 28. Men jag måste erkänna att jag har dålig koll på bra barnvänliga och mysiga fik/caféer i Götet!? Tips nån!?? Visst längtar man till högsommaren nu!?? =)

Bild från min hemstad - saknar dej så.. särskilt på sommaren!!

Café Ebeneser mitt på storgatan:




cafémys på storgatan:





Det här är jag, ganska nytagen bild i vår hall:


Midsommar är över!

midsommar är över, och det är faktiskt skönt efter ett långt frossande i god mat och fest hela helgen! Vi var i Bygdegården även igår, men det var trevligare där på midsommarafton tycker då jag! Ny vecka imorgon, men semestern närmar sej äntligen, ska bli skönt med semester nu! Enligt planerna börjar jag jobba heltid from 4/8, dagen innan min
32-årsdag.. det är med en stor dos vemod och ångest jag tog detta beslutet. Om det inte rent praktiskt fungerar, så ska jag ta upp diskussionen med min chef så får vi se vad som händer. Idag är det regnigt och trist ute, ingen sol ute just nu. Pratade med mamma igår och enligt henne så hade dom +20 grader igår! Mats och mamma skulle fika ute på altanen när jag ringde.

Nu har jag för tillfället inget särskilt att skriva om, återkommer senare!

Så här firar jag midsommar 2008!!

idag är det midsommardagen och jag har precis kommit hem från svärföräldrarna, är hemma själv. Magnus och Samuel är kvar hos dom eftersom vi ikväll ska fira Magnus kusin, Johan, som fyller 40 år idag! Igår var det midsommarfirande/kalas för Christer, Magnus lillebror i T Bygdegård (samma plats som vi ska till ikväll).. Igår började vi firandet av Christer klockan 14.00 i bygdegården då släktingar och många barn var bjudna. Det var väl en sisådär 50 personer där igår. Ola en av dom bjuda, Christers kompis hade visst vunnit flera miljoner på spel, han livnärde sig på det  nu. Tyckte så synd om honom, då båda hans föräldrar hade gått bort i cancer.. det vet jag ju själv hur det känns när min pappa har det! Man lider så in i helsike med den personen och man själv far så illa också! Nog om det, nu ska här pratas mer fest!!

Det var en bra kväll, bra stämning och alla var glada! Vi sjöng snappsvisor på traditionellt sätt och men vädret var regnigt, som det ofta är just på midsommar! Vi gick tipsrunda och vem vann!?? =) Jo, jag.. *lite skrytsamt sagt va?* utslagsfrågan var när på dygnet Christer föddes och jag gissade på 20.30 på kvällen, var iofs fel. Men närmast. Han föddes 00.05 på natten. Magnus var rätt så dragen som man säger, blev en del dricka under kvällen. Maten vi först åt bestod av ägg, skinka, varmrökt lax, olika sillsåser, vanlig sill (som jag nu inte alls gillar), potatis med dill, gräddfil med gräslök, sallad mm mm.. en mängd goda tillbehör (buffébord) alltså. Senare framåt kvällen dansade jag och några tjejer.. Sen var det dags för ny mat igen.. Då åt vi grillat och en massa tillbehör, men det är ju midsommar bara 1 gång/år så vad fan!! Jag bantar väl sedan! Aaahh, men min mage sprängs ju (och eftersom jag åt laktosprodukter såsom jordgubbstårta med grädde och hemmagjord potatissallad så var min mage inte överens med mig under kvällen). En läxa till ikväll är att inte äta något med laktos i, jag mår sååå illa då! Bläää!!

Sen tappade jag bort min Magnus och letade och letade men förstod inte att han hade gått in i husvagnen som stod uppställd på gården, med sin kusin och Johan. Hmm, vad göra!?? Jag började bli trött och klockan var väl ungefär 23.00 på kvällen så jag gick hem från bygdegården och festen till Magnus föräldrar där vi slaggade! Kändes olustigt gåå ända hem, jag visste inte hur långt det var dit, bara vägen dit! Efter en 20 minuter så blev jag lite orolig, jag såg några hus på vägen men området såg minst sagt obekant ut. Är jag verkligen på rätt håll började jag att fundera!?? Sen var det mörkt ute och att gå ute själv efter en landsväg kändes inte bra. Men men.. sen såg jag kyrkan som Magnus pappa jobbar i, puuh äntligen tänkte jag!! Hade rätt så ont i mina fötter då.. bara en bit kvar nu. Kämpa på!! Sen hade jag ju ingen dörrnyckel, och jag ville ju inte väcka dom som sov, men dörren var olåst, så gulligt av dom att lämna dörren olåst så vi kunde komma in!! Jag lade mej på en uppblåsbar madrass som redan var färdig och klar att använda, men den var inte så skön att ligga på faktiskt! Jag föredrar såklart en riktig säng. Nåja, skönt vara hemma hos dom igen, Magnus var däremot kvar och kom sedan efter 45 minuter. Sen vaknade vi 06.30 i morse när Samuel vaknade. Sen åt vi frukost, mackor och kaffe.. och ikväll väntar fest igen i samma bygdegård!! Suck tänkte jag först, samma plats och där var vi igår och jag fick nog av festandet och partajandet igår, men det ska faktiskt bli skoj träffa alla, lite annat folk där ikväll! Blir nog en tidig kväll tror jag, vi ska inte dricka nåt eftersom vi ska köra hem sen direkt efter festen! 

Bilder från partyt och festen kommer sedan!!  

Dagen innan midsommar!

herregud, jag är beroende av frukt alltså! Kan man vara fruktoman eller!?? Jag stoppar säkert i mej 3-4 frukter om dan! Bra säger alla, men det är ju socker i frukt också, fast nyttigt socker antar jag!? Fruktos, men att äta för mycket av det goda kan ju inte vara bra!? Jag vet att frukt är såå nyttigt men det kan väl inte vara skadligt? NEJ NEJ, det är bara nyttigt ju! Imorgon ska jag äta jordgubbar men jag ska hålla mej ifrån allt vad laktos är!! Mår så illa av laktosprodukter, så glass eller grädde får jag skippa! Och sill äter jag inte, jag får i mej det men jag gillar inte sill alls, så varför äta det då? Alla tjatar om att det inte är riktig midsommar om man inte äter sill, men vadå? Jag äter ju jordgubbar och för mej är det inte midsommar för att man äter sill!! Midsommar för mej är sol (även om vi i år inte får nån sol imorgon), äta gott, grilla, jordgubbar, blommor, midsommarstång, snapsar, snapsvisor, dans runt midsommarstången.. Inte nån äcklig sill som tar död på hela mej!! Usch och blää!!

Sitter på jobbet nu, kom 07.45 idag, rätt så tidigt för att vara mej, annars brukar jag dyka in precis 08.00.. tänkte jag skulle få lite saker gjorda såhär när jag var titig men så började Anna, min kollega att prata med mej och vips så slog klockan 08.00! Ja ja, vad kan man säga om matchen igår mot Ryssland annars!? Jag är som jag har sagt i tidigare inlägg inte alls fotbollsintresserad vill jag själv säga, men just EM och VM och såna stora händelser, då tittar jag gärna. Ryssland var faktiskt värda att vinna tycker jag! Sverige hängde inte alls med i deras tempo och var inte beredd på deras snabba anfall.. Visst låter jag som en sportjournalist nu!? Jag!? Jag är bara uppspelt över detta eftersom Sverige nu inte längre har tagit sej vidare i EM.. :-( Jag och Magnus bestämde att vi skulle se en fotbollsmatch på Bishop Arms, äta nachos och dricka öl eller hamburgertallriken dom har där, men vi får nöja oss med att titta på kommande matcher utan Sverige!

Förresten, gud va jag vill titta och lyssna på dessa underbara röster i Göteborg 9 juli!! Ska bara ringa och ändra boendet då, så vi stannar en dag till! Vi kommer till Götet annars 10 juli och då missar jag ju dom isf!

Här är dom; de 4 sångfåglarna:

Calaisa


ananaspaj...

ååååhh, vad sugen jag blev nu på denna underbara ananaspaj jag brukar göra när vi får finbesök!

Här är den om någon vill testa att göra den! =)



Ananaspaj

Portioner: 6-8

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas 


Gör så här

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.

Jag brukar även testa med kesella vanilj, blir krämig och godare då tycker jag! =) 


arbetsdisciplin...

oj oj, vad jag har arbetsdisiplin idag, det känns och märks på allt jag gör idag tycker jag! Roligt när det går bra!! Igår var jag inte på hugget alls, har fått nya krafter nu! Jag ansvarar för de mail som strömmar in i vår mailbox.. och just nu är det lite mindre mail däri än vanligt! Jobbar till 15.00 idag, sen ska jag hämta min underbara son på dagis! Imorgon har dom midsommarlunch för alla barn på dagis och dans och sång runt midsommarstången! Jag tänkte ju klippa mej som jag skrev igår, men fick ingen klipptid så jag tog saken i egna händer och jämnade till frisyren själv. Vågat va!? Blev helt ok faktiskt! Tog bara saxen i längderna längst fram så det var inte så avancerat! Snart ska jag ta en välbehövlig fikapaus med Anita på jobbet..

skriver mer sedan, jag lovar!

och såklart en bild på min underbaara son!!

Samuel kör pappas bil




Hittade en bild i datorn på min älskade syster!

du får glänsa lite i min blogg syrran.. =)

Vi fikar på Askelyckan

sommaren 2007


Min lilla gooding!!!


Hur ska jag klippa mej!???

måste försöka få tag i en klipptid NU, prontoo!! Blir nog svårt, men jag ska ringa om en stund. Går alltid till ett ställe jag gillar, där jag vet att det alltid blir bra! "Carpe Diem" heter salongen och den är sååå mysig!! De har små platt-tv med mysig bildvisning, te x brinnande brasa (låter kanske konstigt) men det är jättemysigt titta på när man blir klippt och ompysslad.. för finns nåt bättre än att bli ompysslad och fin när man känner sig nere!? Inte för att jag alltid känner mej nere när jag går till frissan, men ändå! =) Ska däremot fösöka fixa färgningen själv hemma, brukar oftast göra det. Ska köpa en mörkbrun färg, jag passar bäst i det! =) Har ju gröna ögon så det blir nog superbra! =)

Funderar på att klippa mej lite som Victoria Beckham, tycker den frisyren är så lättskött.. bara använda plattången lite så är det ju klart!  Ser inte riktigt ut som denna bilden.. *lite gammal bild* men längden är nog lite snarlik ändå när jag tänker efter, fast mer uppklippt därbak!!



Ja ja, ska fundera på detta under dagen..

Dags fika lite på jobbet nu!

Attans, min favvosalong hade stängt på midsommarafton.. väntat såklart men man kan ju chansa!!

Det blir till att nöja sig med egen hemmafärgning a lá Loreál.. funkar bra det med!! =)

Nån med nåt hett frisyrtips där ute!??

Jag bakar våfflor en het sommardag!!

Här bakar jag våfflor "nationaldagsveckan" då det var stekhett ute!!

Här är jag "våffelmakare"


Jag lääääängtar till midsommar!! Ledigt å allt!!

Jag längtar å längtar å längtar igen efter midsommar, gud va skönt det ska bli, eller hur!?? Vad ska ni hitta på? Här blir det midsommarfirande i år för sambons lillebror som fyller 30 år på självaste midsommarafton!! Christer, vi ska fira dej så mycket vi bara kan!! Du ska inte gå nykter hem, jag lovar!! Jag ska vara snäll å dela med mej av lite roliga tips på vuxenlekar.. =) Hittade dessa lekar där några ser rätt så roliga ut faktiskt, eller!? Här är dom: http://hem.passagen.se/annaxx/vuxenlek.html

Jag måste lida av en enorm tristess idag, har redan tryckt i mej en massa chokladbitar.. så himla gott!! Herregud, länge leve chokladen!!

Lovar att återkomma med tips på mina chokladsajter!! =)

~så ljuvligt gott~
underbart med choklad!!

Skönhetstips såhär inför sommaren.. kan behövas efter allt onyttigt man äter och stoppar i sej! Jag blir som en mattok så fort solen tittar fram och jag ska ut och njuta av den fina sommaren!

Våga prova att göra dina egna masker:

* Ansiktsmask 1: Ta en avokado. Mosa den och smörj in ansiktet. Blanda samman med en banan. Bra mot torr hud och även passande för lite fetare hud.
* Ansiktsmask 2: Hårdvispa en äggvita och smörj in ditt ansiktet. Drar samman porerna och får dig att känna dig fräsch.
* Ansiktsmask 3: Mosa en banan och smörj in ansiktet. Bra mot fet hud.
* Ansiktsmask 4: Mosa jordgubbar och stryk in i ansiktet. Det ska bleka hyn en aning. Men du bör dock inte göra det om du har känslig hy.
* Ansiktsmask 5: Klappa in honung i ansiktet. Sitt med den i tjugo minuter. Skölj. Honungen drar ur orenheter. 
* Hemmagjord ansiktspeeling: Tvätta dig med en näve havregryn utblandat med lite cleansing milk, (Nivea funkar utmärkt). 

* Ett råd från förr: Knäck en äggula i håret och smörj in. Tvätta sedan som vanligt. Varför? Håret blir följsamt och mjukt.

* Skölj håret med öl. Då blir det fylligare och lättare att forma.. sägs det!? Har aldrig testat det faktiskt. Öl!? Jag vet ju att det har funnits ölschampoo för det har min pappa haft när jag var liten.


Badolja för kärleksbad
Gör din egen badolja och hoppa i med din käresta! Fiffigt va!? =)  Lite vegetabilisk olja och några droppar eterisk olja är allt som behövs.

Blanda:
10 ml olivolja eller rapsolja

tillsätt några droppar av:
6 dr ylang ylang
6 dr bergamottolja
1 dr patchouliolja.
4 dr lavendelolja.

Jag gillar lavendel allra bäst! Vid kalla händer och fötter hjälper rosmarin-, tall och enbärsolja, som sätter igång blodcirkulationen. Tillsätt antingen var för sig eller blanda alla tre eteriska oljorna, dock högst 20 droppar totalt till 10 ml oliv- eller rapsolja. Tänk bara på att inte ta för mycket droppar, då kan det lätt bli för starkt och kan tom vara skadligt för din hud!


Boktips!!

Nu har jag ääntligen läst Mia´s första bok, och måste varmt tipsa alla om denna författare, rikskändis såklart som alla säkert redan känner till!? Men missa för guds skull inte läsa hennes biografier!! Har du kanske redan läst dom!? Har själv läst 1:a boken Självkänsla nu och den har helt klart förändrat mej, en hel del faktiskt! Skriver mer om detta sedan.. jag lovar!!
2:a boken "Så Dumt" har jag ännu inte läst men kommer säkert sträckläsa den.. när den dyker in genom vår ytterdörr!!

Mia´s underbaara böcker:

 

Mååndag morgon & ny arbetsvecka *sååå trött idag*

jaha, då var det måndag morgon igen och jag pular på, skriver mail till kunder och tänker lite på hur jag ska få denna blogg att se så bra ut som möjligt!? Vad vill jag uppnå med den och hur ska den se ut!? Såna tankar far i mitt huvud nu! Jag har kommit fram till att jag ska skriva det jag känner för och om mitt liv som mamma till Samuel (min underbara son).. Jag ska dela med mej av mina egna mammaerfarenheter till mina "läsare".. Kanske kan man ge eller få nåt tips när vardagen känns tung!? När vardagen känns tung så försöker jag alltid att tänka positivt ändå! Jag försöker fokusera på minst 3 saker som jag har gjort under dagen som har varit bra!! Genom att tänka så så lyfter jag mej själv och det negativa blir inte lika påtagligt.. Bra va!? Egentligen är mitt tips till er alla, att skriva ned dessa saker istället. Blir mer inpräntat då liksom! =) Vi har en son som är en "vilding" av dess like. En del talar om att de har vilda barn, men gaaaahh då har det inte träffat vår son - vår goding! Ibland blir jag som tokig, vill bara skrika rakt ut, S L U T A ta i alla saker!!! Men inte hjälper det, han bara fortsätter.. han är duktig på att gå på toa och säga till innan, det är hur bra som helst det där! Men finns nån klåfingrigare unge!? Skulle inte tro det!! Men han är ju såklart det bästa som finns ändå. För visst älskar man sina barn, oääändligt mycket.. hur mycket man än ogillar deras beteende ibland. Men oj, vad min mamma måste sakna sitt barnbarn.. hon har inte så stort tålamod dock men att bara få snosa i hans hår och se hans framsteg som är minst sagt "S T O R A" nu, så har jag ändå turen att få dela alla mina dagar med världens goaste unge - och han är dessutom min.. bara min!!

Hursomhelst så har jag mer att skriva i em, måste jobba vidare nu!!


Söndag eftermiddag

jaha, då kör jag igång min blogg med full fräs nu då!! Vad kan man säga om EM egentligen!? Jag är inte så värst fotbollsintresserad, men gårdagens match mot Spanien slog mej med häpnad!! 1-2 till Spanien, jag hade tippat 2-1 till Sverige.. humm!? Inte så dåligt tippat ändå, eller hur? Jag blev som fastklistrad framför tv:n när dom spelade, herregud vad har hänt med mej tänkte jag? Fotboll - jag?? Nåt som inte stämmer här? Jag har väl blivit äldre eller nåt!? Vette katten..

Samuel min älskling, rider här  på kusinen Petras häst "Qvintus".. för 1:a gången! =) Å på självaste nationaldagen också! Han tyckte det var jättekul!


RSS 2.0